SRIP Tovarne Prihodnosti

Obisk SRIP ToP v podjetju TPV

Obiska v podjetju sta se na povabilo vodstva podjetja udeležila  vodja UO doc. dr. Igor Kovač ter direktor SRIP ToP Rudi Panjtar.
Podjetje TPV je priznan dobavitelj sestavnih delov za avtomobilsko industrijo. Že zelo zgodaj so spoznali, da je potrebno digitalizirati in avtomatizirati delovna mesta, če hočejo ostati v družbi najboljših in obenem ta proces ustrezno skomunicirati tudi z zaposlenimi.
Avtomatizacija zagotavlja podjetju zmožnost doseganja velikih količin brez znatnega povečevanja delovne silre, izredno kakovost končnih izdelkov in izvrstno sledljivost proizvodov. Dejstvo, da jo izvajajo brez odpuščanja zaposlenih, le tem daje dodatno varnost in zaupanje v nadaljnjo usmerjenost podjetja.
Konstituiranje lastnega razvojnega oddelka  in odlično vključevanje lastnih razvojnih kapacitet  tako v razvoj novih proizvodov kot tudi  razvoj procesov in tehnoloških postopkov se podjetju pozna na vseh področjih delovanja.
Njihov cilj je pametna tovarna in do tega cilja prihajajo postopoma in z etapnimi  zmagami, ki vključujejo digitalizacijo delovnih mest v proizvodnji, robotizacijo delovnih operacij, uvajanje MES in vzpostavitev interne proizvodne logistike z lastnim proizvodom (AGV – avtomatizirana vodena vozila).

Sodelovanje s SRIP ToP vidijo predvsem v možnosti skupnih razvojnih pobud na področju robotike in nadaljnjega razvoja področja interne logistike ter v sodelovanju s horizontalnimi mrežami ter vertikalnimi verigami vrednosti v okviru SRIP ToP.

Predstavitev delov za avtomobilsko industrijo, ki jih proizvajajo za vodilne avtomobilske znamke