SRIP Tovarne Prihodnosti

Odlična ocena  delovanja SRIP ToP  s strani evalvatorjev  

Na osnovi predloga metodologije za spremljanje in vrednotenje poslovnega modela Strateških  razvojno- inovacijskih partnerstev (SRIP), ki ga je raziskovalna skupina CRP SRIP oblikovala v prvi polovici leta 2018 ter testiranju le-tega na izbranih SRIPih, je raziskovalna skupina v aprilu in maju 2019 opravila v skladu z dogovorom z naročniki vmesno vrednotenje devetih SRIPov. Osredotočili so se na spremljanje delovanja SRIPov v obdobju od ustanovitve do konca 2018, izjemoma so vključili še dogajanja v prvih mesecih 2019. Naloga evalvatorjev je bila predvsem identificirati trende in na tej podlagi oceniti, kako se instrument razvija in ali deluje v smeri uresničevanja dolgoročnih ciljev pametne specializacije.  V fazi spremljanja so tako sledili, kako so SRIPi naslavljali naslednje kriterije:

  • Doseganje ciljev iz akcijskega načrta.
  • Napredek pri spodbujanju skupnega razvoja in storitev še posebej pri  povezovanju in razvoju skupnih RRI iniciativ za razvoj in trženje zahtevnejših, celovitih in integriranih izdelkov in storitev.
  • Obseg uvajanja horizontalnih omogočitvenih tehnologij v vertikalne verige vrednosti.
  • Dejansko realizirane tržne manifestacije, ki izhajajo iz skupnih aktivnosti oz. intenzivnost in kvaliteta  skupnih aktivnosti, ki vodijo k tržnim manifestacijam.
  • Uspešnost internacionalizacije in vključevanja v mednarodne verige vrednosti.

SRIP Tovarne prihodnosti se je kljub svoji velikosti in kompleksnosti IZKAZAL KOT NADPOVPREČNO USPEŠEN V SKORAJ VSEH KATEGORIJAH OCENJEVANJA . To je rezultat uspešnega dela programske pisarne, vseh upravičencev, enotnega in konstruktivnega delovanja upravnega odbora ter prispevku  in zagnanosti koordinatorjev HOM in VVV in seveda veliki podpori članov, ki so prepoznali DODANO VREDNOST SODELOVANJA.

Pred nami so novi izzivi, doseženi rezultati pa so velika vzpodbuda za  nadaljnje delo in doseganje odličnih rezultatov tudi v bodoče.

Poročilo o evalvaciji SRIPov najdete na tej povezavi .