SRIP Tovarne Prihodnosti

Sodelovanje v razpisih Horizon 2020 za mesta

10.12.2019 je potekal sestanek delovne skupine za pametna mesta v okviru mreže ERRIN, ki se ga je udeležil tudi SBRA. Cilj sestanka je bila razprava o prijavah na razpise Obzorje 2020, ki zadevajo pametna mesta in regije. Predstavljene razpise najdete tukaj (podrobnejši opis tem je na spletnih povezavah).

Na sestanku so sodelovali predstavniki mest in regij, ki so člani mreže ERRIN, večina mest je bila iz Nizozemske in Skandinavskih držav. Mesto Stavanger se je ponudilo, da lahko vodi pripravo projekta na razpis DT-TRANSFORMATIONS-02-2020 Transformative impact of disruptive technologies in public services, kjer bi se osredotočili na eno ali dve disruptivni tehnologiji, kot npr. umetna inteligenca in blockchains ter predstavili inovativno uporabo teh tehnologij v javnih storitvah. Mesto Stavanger je zainteresirano npr za tehnologijo, ki bi vključevala prebivalce v transparenten sistem sprejemanja odločitev v mestu. V konzorcij bi vključili 3-4 uporabniške primere iz 3-4 mest, v vsakem uporabniškem primeru (t.i. user case) bi sodelovala mesta, podjetja in raziskovalne organizacije.

Veliko sodelujočih mest je izrazilo tudi interes za razpis LC-CLA-11-2020  Innovative nature-based solutions for carbon neutral cities and improved air quality

Identificirana sta bila tudi dva potencialna koordinatorja za razpis LC-CLA-13-2020  Climate resilience of coastal cities (VTT iz Finske), s katerim je ERRIN že v stiku, ter za razpis GOVERNANCE-22-2020  Citizen-centric public services in local and regional administrations.

V kolikor ste zainteresirani za katero od zgoraj navedenih tem, vas prosim, da nam do 17.12.2019 pošljete vaš interes s kratkim opisom vaše organizacije ter kako konkretno bi želeli v določeni temi sodelovati. Uporabite predlog obrazca, ki ga prosim izpolnite.