SRIP Tovarne Prihodnosti

Član SRIP ToP med partnerji H2020 projekta

Z veseljem sporočamo, da podjetje Elvez sodeluje kot eden izmed 11 partnerjev pri projektu REMODEL (Robotic technologies for the manipulation of complex deformable linear objects), kateri bo trajal 4 leta in je financiran s strani Evropske Komisije v okviru H2020 programa.

REMODEL bo omogočal nova proizvodna okolja, kjer proizvodnja kompleksnih produktov sestavljenih iz večjega števila žic in kablov s pomočjo robotov ni samo možna, temveč popolnoma integrirana v proizvodni proces. Žice, kabli, kabelski snopi in fleksibilne cevi so prečno aplikativne v mnogih proizvodnih procesih, kjer bi dane tehnologije lahko prevesile proizvodnjo na stran popolne avtomatizacije ter s tem zmanjšale stroške proizvodnje in izboljšale delovne pogoje zaposlenih.

Cilj projekta je doprinesti nove možnosti pri proizvodnih procesih, ki terjajo poseganje človeka, kot naprimer pri delu s kabli in žicami, kjer so za naloge napeljevanja in prilagajanja potrebne napredne tehnike rokovanja.

Zmožnost robotske tehnologije v okviru projekta bo vplivala na več različnih proizvodnih scenarijev, kjer je človek zaradi kompleksnosti produktov, materialov in delovnih nalog, karakteriziranih nepredvidljivih začetnih nastavitev kot tudi velike možnosti deformacij in same plastičnosti še vedno močno vpet.

V dokaz učinkovitosti projektnih rezultatov, bodo razviti 4 primeri uporabe (use cases), katere bodo priskrbeli industrijski partnerji in bodo pokrivali različna področja, kot npr. proizvodnja in sestava kabelskih snopov v avtomobilski in letalski industriji, vezava stikalnih naprav ter proizvodnja zdravil.

Podjetje Elvez je proizvajalec specializiranih izdelkov za avtomobilsko, elektro in strojno industrijo ter industrijo bele tehnike. Odličnost njihovih izdelkov in storitev, stalne izboljšave in razvoj znanja so tiste lastnosti, ki so osnovni gradniki za prepoznavnost v Evropi in sodelovanje na projektih, ki stremijo k vsesplošnemu napredku proizvodne industrije.

V centru SRIP ToP smo ponosni na dosežke naših članov in upamo, da bo podobnih zgodb o uspehu vedno več.