SRIP Tovarne Prihodnosti

KET4CleanProduction projekt: javni razpis za mikro subvencije

Projekt KET4CleanProduction, ki ga financira EU (KET4CP), postavlja svoje strateške cilje v pomoč MSP pri reševanju njihovih izzivov čiste proizvodnje in posledično – v namen trajnosti, inovativnosti in konkurenčnosti. S spodbujanjem uporabe naprednih proizvodnih tehnologij in s tem povezanih ključnih tehnologij (KET) se njihovi proizvodni procesi nameravajo nadgraditi v stanje večje energetske in materialne učinkovitosti.

Da bi to dosegli, je cilj projekta ustvariti odprt inovacijski ekosistem z vsestransko dostopno platformo za čezmejne inovacijske storitve za proizvodne MSP prek mreže vrhunskih “tehnoloških centrov KET” (KET TC) in Enterprise Europe Network (EEN) partnerjev. To bodo dosegli z olajšanjem povezovanja MSP na KET TC preko skupnih predlogov projektov za mikro donacije.

Po pilotni fazi s številnimi takšnimi predlogi skupnih projektov je načrt razširiti omrežje, ki bo dodalo več KET TC in članov EEN. Končni cilj do leta 2020 je ustvariti trajnostni ekosistem tehnološke infrastrukture, uporabnikov malih in srednjih podjetij ter dobaviteljev inovativnih naprednih proizvodnih tehnologij: enotna dostopna točka za proizvodna MSP v Evropi.

V okviru javnega razpisa so na voljo mikro donacije za projekte, kjer sodelujejo MSP in najmanj dva tehnološka centra KET (KET TC), katerih cilj je vključiti ključne tehnologije, ki omogočajo (KET), da rešijo izzive čiste proizvodnje. Poudarek je na nadgradnji proizvodnih procesov.

  • Skupna sredstva EU na voljo za tretje osebe: 2.000.000 EUR
  • Najvišji znesek finančne podpore za vsako tretjo osebo: 50.000 EUR (zagotovljen v obliki pavšalnega zneska).
  • Države, ki izpolnjujejo pogoje: države članice EU in pridružene države H2020

Rok za prijavo na razpis je 30. junij 2020.

Podrobne informacije najdete na https://www.ket4sme.eu/micro-grants ter v priročniku za prijavitelje in povezavi za registracijo, ki je na voljo tukaj.