SRIP Tovarne Prihodnosti

ESA razpis za vesoljske tehnologije

ESA (European Space Agency) je objavila poziv za posredovanje idej za EEE (električne, elektronske in elektromeanske) komercialne “Off The Shelf”  komponente. Gre za razvoj kritičnih tehnologij, ki bodo pripomogle k večji neodvisnosti evropske vesoljske in ostale tehnologije.

Ta razpis za ideje se izvaja kot OSIP kampanja v okviru Discovery element of ESA’s Basic Activities.

Ker postaja prostor vse bolj konkurenčen, je potrebna višja zmogljivost z nižjimi stroški. Vzporedno so se projekti EEE za zemeljske aplikacije, načrtovani in proizvajani v velikem obsegu, izkazali za zelo zanesljive za njihove posebne namene. Še vedno je a razkorak med vesoljskimi in prizemnimi aplikacijami komponent EEE ter treba je še razviti in odobriti ustrezne metodolodije, ki omogočajo bolj sistematično uporabo komponent in modulov COTS za vesoljske aplikacije. Ta OSIP kampanja išče ideje, ki prepoznajo in ocenijo obetavne komponente in tehnologije EEE COTS, identificirajo nove načine testiranja COTS za vesolje, omogočajo razvoj načrta za uporabo komponent COTS v prihodnjih vesoljskih misijah in na splošno najdejo načine uporabe, preizkušanja in prilagajanja delov COTS tako, da ti delujejo enako dobro ali celo boljše od običajnih namenskih delov.

Predvidene izvedbene poti za izbrane ideje so dejavnosti zgodnjega razvoja tehnologije, sistemske študije in sofinancirani raziskovalni projekti, ki se bodo izvajali v okviru temeljnih dejavnosti Discovery element of ESA’s Basic Activities.

Za dodatne informacije obiščite https://bit.ly/OSIP-COTS.

Rok za oddajo prijav je 31. julij 2020.