SRIP Tovarne Prihodnosti

SRIP ToP od maja 2020 član Robotics Industry Association (RIA)

SRIP Tovarne prihodnosti je v mesecu maju 2020 postal polnopravni  razvojni član RIA (Robotics Industries Association).

RIA je bila ustanovljena leta 1974 edina trgovinska skupina v Severni Ameriki, organizirana posebej za robotsko industrijo. Podjetja članice vključujejo vodilne proizvajalce robotov, uporabnike, sistemske integratorje, dobavitelje komponent, raziskovalne skupine in svetovalna podjetja. Poslanstvo RIA je združevanje robotske industrije,  spodbujanje inovacij, rast in varnost v proizvodni in storitveni industriji s pomočjo izobraževanja in napredovanja robotike, povezanih tehnologij za avtomatizacijo in podjetij, ki ponujajo integrirane rešitve.

To so tudi cilji in usmeritve, ki jih zasledujemo v naši vertialni verigi vrednosti Robotski sistemi in komponente ter v horizontalni mreži Robotika.

Robotic Industries  s spletno platformo Robotics Online zagotavlja informacije, ki inženirjem, managerjem in vodjem pomagajo pri uveljavljanju in upravičevanju implementacije robotike in prilagodljive avtomatizacije. Spletno mesto vsebuje Vodnik za kupce s funkcijo iskalnika, vpogled v panogo, dnevne posodobitve novic, študije primerov, tehnične prispevke, koledar prireditev, odpiranje delovnih mest, forum “Vprašaj strokovnjake” in še veliko več…

Z vstopom v članstvo bomo članom SRIP ToP približali ameriški trg robotike tako s produkti, znanjem in izobraževanjem. Članom RIA pa bomo ponudili naše izdelke, tehnologije in sestavne dele za robotiko, s katerimi bomo seznanjali člane RIA in s tem našim podjetjem odpirali vstop na nove trge ter poskušali poiskati investitorje za naše prodorne razvojne dosežke.

Poleg tega bomo članom omogočili dostop do množice izobraževalnih vsebin , ki zadevajo različne aspekte in področja robotike.

Veselimo se  sodelovanja in novih izzivov, saj je v naslednjih letih napovedana nadaljnja rast števila robotov na globalnem trgu. Priložnosti za sodelovanje bo več kot dovolj.