SRIP Tovarne Prihodnosti

Poročilo o mehanizmih za financiranje inovacij – Global Innovation Index 2020

Global Innovation Index 2020: Who Will Finance Innovation? (GII) je rezultat sodelovanja med Cornell Univerzo, INSEAD in World Intellectual Property Organization (WIPO) kot sozaložnikov ter njihovih partnerjev. Tokratna izdaja razkriva stanje financiranja inovacij s preučevanjem razvoja mehanizmov financiranja za podjetnike in druge inovatorje ter s poudarkom na napredku in preostalih izzivih – tudi v okviru gospodarske upočasnitve, ki jo povzroča korona kriza.

Svet se spopada z ekonomskimi in socialnimi posledicami krize zaradi koronavirusne bolezni (COVID-19). Zdaj so bolj kot kdaj koli prej inovacije – predvsem v iskanje zdravljenja in cepiva – najboljše upanje človeštva premagati zaustavitev gospodarstva. Kot ojačevalec poziva k podpori inovacij na področju medicine v poročilu GII 2019, je ta pandemija močen opomnik, da raziskave in razvoj, povezana z zdravjem, in novosti v zdravstvenem sistemu niso razkošje, ampak nuja.

Kriza, ki jo je ustvaril COVID-19, je zajela veliko držav v valu izrednih razmer. V prihodnjih letih bodo finančna sredstva razredčena. Nenaklonjenost tveganju bo velika. Države in korporacije bodo posledično težje našle naložbe in podpirale inovacije.

Poročilo najdete na: Global Innovation Index 2020