SRIP Tovarne Prihodnosti

Objavljen je razpis Blue Economy Window

Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo je objavil nov razpis za podporo trajnostnemu razvoju MSP v modrem gospodarstvu po vsej Evropski uniji. Razpis za zbiranje predlogov je eden od mnogih odskočnih ciljev za cilje Evropske unije za zeleni dogovor (Green Deal). V okviru razpisa za modro gospodarstvo se lahko MSP prijavijo kot posamezni subjekti ali konzorciji. Skupni proračun znaša 20 milijonov EUR.

V okviru razpisa 2020 lahko organizacije prejmejo do 70% sofinanciranja za svoje projekte s povprečnim prispevkom EU med 700.000 in 2.500.000 EUR. Prijavi se lahko katerokoli profitno MSP s sedežem v EU (sam udeleženec ali član konzorcija). Rok za prijavo na razpis je 16. februar 2021.

Razpis bo del novega obsežnega paketa storitev, ki ga ponuja platforma „BlueInvest“, ki podpira pripravljenost na naložbe in dostop do financiranja za podjetja v zgodnji fazi, MSP in Scale-upe v modrem gospodarstvu. Posledično so nepovratna sredstva označena kot „BlueInvest Grants“.

Nepovratna sredstva, podprta v okviru Blue Economy Window – BlueInvest Call 2020, bodo obravnavala izziv razvoja in predstavitve novih izdelkov, storitev in poslovnih modelov za MSP, ki bi lahko na koncu ustvarili donosne dejavnosti. Cilj razpisa je tudi razvoj trajnostnega in inovativnega modrega gospodarstva v evropskih pomorskem grozdu in zmanjšanje tveganj za naložbe v te projekte, da se olajša njihov dostop do drugih shem financiranja za naslednje faze njihovih dejavnosti.

Executive Agency for SMEs bo v torek, 24. novembra, organizirala informativni dan o tem razpisu.

PRIJAVA