Industrija 4.0 za SMEje – Izzivi, priložnosti in zahteve

Izraz Industrija 4.0 opisuje trajajočo revolucijo v proizvodni industriji po vsem svetu. Zlasti velika podjetja so hitro sprejela izzive industrije 4.0 in trenutno deluje intenzivno pri uvajanju ustreznih omogočitvenih tehnologij. SME-ji se soočajo z oviro pomanjkanja človeških in finančnih virov za sistematičnen vpogled v potencial in tveganja za uvedbo industrije 4.0.

V knjigi Industry 4.0 for SMEs, napisani s strani raziskovalnega konzorcija H2020 MSCA RISE projekta, se išče odgovor na ključna vprašanja: Katere priložnosti izhajajo iz Industrije 4.0, s katerimi izzivi se srečujejo SME-ji pri uvajanju Industrije 4.0 in katere zahteve so potrebne za uspeh in trajnostna digitalna preobrazba njihovega podjetja?

Knjiga povzema rezultate raziskav prve faze projekta “SME 4.0 – Industriy 4.0 for SMEs: Smart Manufacturing and Logistics for SMEs in an X-to-order and Mass Customization Environment”, ki je potekal od leta 2017 do 2018. Projekt se je začel januarja 2017 za obdobje štirih let in ga financira European Union’s Horizon 2020 research and innovation program.

Knjiga: Industry 4.0 for SMEs – Challenges, Opportunities and Requirements