SRIP Tovarne Prihodnosti

Obiščite spletni portal Acccess2Markets za pomoč pri trgovanju z državami izven EU

Spletni portal Access2Markets je zasnovan z namenom, da bi pomagal podjetjem, še posebej malim in srednje velikim, pri trgovanju z državami izven EU, da bi čim bolje izkoristila prednosti trgovinskih sporazumov EU.

V pomoč je lahko tako podjetjem, ki že trgujejo mednarodno kot tudi tistim, ki šele začenjajo raziskovati priložnosti na tujih trgih. Na portalu  so na voljo podatki o izvozu kot tudi uvozu v EU za posamezne izdelke glede carinskih stopenj in davkov, carinskih postopkov,  pravil o poreklu blaga, trgovinskih ovir, zahtev za posamezni izdelek, statistike,…

Podatki so na voljo za vse države EU in za več kot 120 izvoznih trgov po vsem svetu.  Portal vsebuje pregled in možnosti, kako izkoristiti prednosti trgovinskih sporazumov EU.

Vključuje tudi glavno novost, ki podjetjem pomaga razumeti in uporabljati pravila o poreklu blaga: orodje za samoocenjevanje pravil o poreklu blaga ROSA, ki filtrira in razloži pravila ter zagotovi prilagojen seznam. Na voljo je v vseh 24 uradnih jezikih EU. Njegova uporaba je brezplačna.

Povezava do spletne strani z izobraževalnimi seminarji vezanimi na uporabo spletne strani Access2Markets.