SRIP Tovarne Prihodnosti

Podjetja vabljena k sodelovanju na slovenskem paviljonu Expo 2020

Javna agencija Spirit Slovenija je objavila javno povabilo podjetjem, ki jih zanima sodelovanje na slovenskem paviljonu na največjem dogodku letošnjega in prihodnjega leta, svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju. Organizatorji slovenske predstavitve želijo spodbuditi odziv vseh podjetij, ki si zaradi svojih idej in poslovnih rešitev zaslužijo biti del prestižne svetovne razstave.

Podjetja lahko izbirajo med dvema privlačnima paketoma – podjetniškim in poslovnim, oba pa jim zagotavljata izpostavljeno predstavitev na slovenskem paviljonu, vrhunsko organizacijsko podporo in omogočata tudi umestitev na posebne dogodke, ki bodo potekali na slovenskem in drugih paviljonih.

Finančne spodbude Slovenskega podjetniškega sklada

Organizatorji slovenske predstavitve v Dubaju se nadejajo dobrega odziva podjetij, kar nakazuje tudi zanimanje, ki so ga številna podjetja že izkazala zgolj na osnovi prvih obsežnih predstavitev slovenskega paviljona na Expu 2020. K odzivu podjetij pa bodo gotovo pripomogle tudi finančne spodbude, ki jih zagotavlja Slovenski podjetniški sklad. Te so namenjene kritju stroškov, ki jih bodo imela podjetja z organizacijo predstavitve na slovenskem paviljonu. Podrobnejše informacije o vavčerjih za udeležbo na mednarodnih forumih so na voljo na tej povezavi, za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino pa tukaj.

Izjemne promocijske in poslovne priložnosti

Expo, ki se bo tokrat prvič odvil v eni od arabskih držav, meri primarno na trge Bližnjega vzhoda, južne Azije in Afrike, na katerih živi več kot 3 milijarde prebivalstva, Dubaj, ki ga gosti, pa je eno najmočnejših globalnih poslovnih središč, saj ima v njem podružnico več kot 70 odstotkov največjih svetovnih podjetij. Če k temu dodamo še podatek o načrtovanem obisku Expa – organizatorji napovedujejo kar 25 milijonov obiskovalcev – so promocijske in poslovne priložnosti za slovensko gospodarstvo na tem dogodku izjemne. V Spiritu, ki je nosilec vsebinske in organizacijske izvedbe predstavitve Slovenije na Expu 2020, zato pričakujejo, da bodo slovenska podjetja dodobra izkoristila možnost, da si na slovenskem paviljonu odprejo vrata na nove trge in do novih priložnosti.

Podjetja se lahko za sodelovanje na slovenskem paviljonu prijavijo na spletni strani Slovenija na Expu 2020 do 30. aprila.