SRIP Tovarne Prihodnosti

Jesenski cikel delavnic ZAVZETI ASI

Tudi to jesen ne zamudite priložnosti za pridobivanje novih in aktualnih znanj v okviru delavnic projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI). Tokratni cikel brezplačnih delavnic ZAVZETI ASI bodo izvedli v sodelovanju s priznanimi domačimi strokovnjaki od sredine septembra do konca oktobra 2021 na vzhodu Slovenije v dvorcu Rakičan pri Murski Soboti.

Upravljanje starejših zaposlenih postaja ena izmed kompetenc prihodnosti, kar potrjujejo tudi demografski trendi. Zato je priporočljivo, da se nanje pripravimo in primerno usposobimo. Cikel delavnic ZAVZETI ASI je priložnost za vse, ki se ukvarjajo z razvojem kadrov, da brezplačno pridobijo relevantna znanja o upravljanju starejših zaposlenih, ki so čedalje bolj pomembna glede populacijske kazalnike, ki predvidevajo še nadaljne staranje prebivalstva  ter nižanje rodnosti. Na trgu dela se to kaže v obliki pomankanja primernega kadra v nekaterih gospodarskih sektorjih in vse višji povprečni starosti zaposlenih. Del rešitve teh težav so starejši zaposleni. Ti imajo izkušnje in znanja, ki se jih ne da naučiti ali nadomestiti, so usposobljeni in imajo široko mrežo poznanstev. Njihova upokojitev bi za mnoga podjetja predstavljala izgubo. S tega vidika so starejši zaposleni ključen kader, zato je smiselno nuditi pogoje in uvajati ukrepe z namenom podaljšanja njihove delovne aktivnosti.

Delavnice so praktično zastavljene, namenjene so vsem, ki želijo uvesti ali nadgraditi strategijo upravljanja starejših zaposlenih v svoji organizaciji ter tistim, ki se v svojih organizacijah ukvarjajo z razvojem zaposlenih (direktorji, vodje kadrovskih služb in HR managerji, kadrovniki in kadrovski specialisti …). Ob koncu cikla delavnic bodo udeleženci prejeli tudi potrdilo o udeležbi in postali Glasniki razvoja starejših zaposlenih.

Cikel bo izveden ob upoštevanju varnostnih in preventivnih ukrepov, ki jih priporoča in nalaga NIJZ v želji po preprečevanju oziroma zmanjšanju možnosti okužbe z virusom Covid-19. Če se bo epidemiološka slika poslabšala in se bodo ukrepi zaostrili, bodo delavnice izvedene preko spleta.

Za udeležbo na delavnicah je obvezna PRIJAVA*, v okviru katere je treba odgovoriti na nekaj vprašanj. *Ker so zaznali posamezne primere težav pri odpiranju prijavnice, vas v primeru kakršnih koli težav naprošajo, da jim pišete na asi@sklad-kadri.si in poslali vam bodo prijavnico.

Prijave sprejemajo do vključno 5. 9. 2021 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Več informacij o vsebini delavnice

PRIJAVA