SRIP Tovarne Prihodnosti

Obvestilo o uporabi UKCA (UK Conformity Assessed) za britanski trg

Obveščamo vas, da je Britansko Ministrstvo za gospodarstvo, energijo in industrijsko strategijo najavilo podaljšanje uporabe izdelkov z oznako CE z izjemo medicinskih pripomočkov do 1. januarja 2023.
Po 1. januarju 2023 brezpogojno začnejo v Združenem Kraljestvu (Anglija, Wales in Škotska) veljati pravila uporabe oznake UKCA (UK Conformity Assessed) ter oznaka  UKNI na Severnem Irskem, kjer ostaja CE oznaka v veljavi.

Celoten pregled sektorjev, za katere se bo po 1. januarju 2023 zahtevalo ugotavljanje skladnosti za britanski trg (UKCA- (UK Conformity Assessed), je dosegljiv na spletni strani (LINK).

Podjetja so tudi vabljena, da se udeležijo webinarja na temo priprav za zagotavljanje skladnosti za britanski trg, ki bo potekal v četrtek, 2. septembra 2021 ob 15:00 CET (ob 14:00 British Summer Time).
Za udeležbo je potrebna predhodna registracija.

Spodaj so vam tudi na voljo dokumenti s prejetimi navodili, namenjeni industriji.

New Product Markings & Conformity FAQs international | UKCA one pager international | UKCA Step By Step Guide International | UKNI one page explainer international | UKNI Step By Step Guide International

Podjetja se lahko za vsa vprašanja vezano na britansko regulativo ugotavljanja skladnosti obrnejo tudi na BEIS direktno preko maila:  goods.regulation@beis.gov.uk.