SRIP Tovarne Prihodnosti

2. javni razpis v okviru AIPlan4EU

Avtomatizirano načrtovanje in razporejanje je osrednje raziskovalno področje umetne inteligence, ki se ukvarja z razmišljanjem o napovednem modelu sistema za identifikacijo poteka dejanj, ki doseže želeni cilj. Preučujejo ga že od začetka tega področja, evropske raziskave pa že desetletja močno prispevajo.

Programske rešitve za načrtovanje so zdaj dosegle zrelost, zaradi česar so zelo uporabne za aplikacije v resničnem svetu. Vendar pa njihovo uporabo v praksi včasih ovira dejstvo, da je svet načrtovanja precej heterogen, brez skupnega programskega vmesnika, ki omogoča enostavno dostopnost tehnologije. Poleg tega je lahko tudi za strokovnjake zelo težko zanesljivo predvideti, katera tehnika bo dobro delovala pri določenem problemu. Zato je pomembno, da se uporabniku ni treba zavezati določeni tehniki v zgodnji fazi uvajanja, ampak lahko kadar koli preprosto preizkusi in preklopi na drugo, bolj primerno tehnologijo načrtovanja.

Cilj AIPlan4EU je rešiti te težave: ponujal bo najsodobnejšo tehnologijo načrtovanja prek enotnega API-ja, zasnovanega za praktike in potrjenega na praktičnih primerih uporabe.

AIPlan4EU trenutno išče posameznike in podjetja za zagotavljanje uporabnih primerov načrtovanja umetne inteligence.

Namen odprtih razpisov AIPlan4EU je nadgraditi zmogljivost tretjih oseb za izkoriščanje tehnologije načrtovanja umetne inteligence v različnih sektorjih in ponuditi finančno podporo evropskim posameznikom, podjetjem in inovatorjem za eksperimentiranje v zelo inovativnih, čezmejnih poskusih.

Na drugem razpisu za primere uporabe bo izbranih in financiranih do 5 predlogov uporabnih primerov.

Financiranje obsega 1500 € na primer uporabe za udeležbo na delavnici, kjer boste dobili pomoč pri nadaljnjem razvoju in opredelitvi vašega primera uporabe v okviru načrtovanja UI.

Po tej delavnici bodo zmagovalci razpisa imeli tudi možnost financiranja za podporo izvajanja primerov uporabe, predvidene v prihodnjih odprtih razpisih. Zato bi morali udeleženci pokazati svojo dolgoročno zavezanost raziskovalni in inovacijski agendi AIPlan4EU.

Dodatne informacije in prijava