Konferenca: Kompetence in transformacija avtomobilskega sektorja EU

Avtomobilska industrija je strateški sektor in je že dolgo ključna za ustvarjanje delovnih mest po vsej Evropi. Danes doživlja globoke spremembe, ki jih poganja prehod na avtomobile brez emisij, avtomatizirano in povezano vožnjo ter novi vzorci mobilnosti. Spremembe vplivajo tudi na delovno silo in vodijo k znatnim vrzelim kompetencah tega sektorja. Delavci bodo morali pridobiti nove in naprednejše tehnične in mehke spretnosti.

Evropska komisija konferenco začenja v okviru The Blueprint for sectoral cooperation on skills in Automotive Sector in njegovih vodilnih pobudah, COSMETowards a common vision on addressing SMEs skills needs in the automotive sector: strengthening the development of upskilling and reskilling strategies in ERASMUS + Skills Alliance The Development and Research on Innovative Vocational Educational Skills (DRIVES) projekt.

Konferenca Skills and transformation of the EU’s automotive sector bo priložnost za razpravo o trenutnih izzivih v zagotavljanju kompetenc v sektorju, za razmislek o prihodnosti in izmenjavo izkušenj o rešitvah in najboljših praksah za njihovo posodabljanje. Dogodek bo združil oblikovalce politike na nacionalni in nadnacionalni ravni, strokovnjake na tem področju, ponudnike usposabljanj, vrednostno verigo avtomobilske industrije, kot so proizvajalci originalnih izdelkov, velika podjetja in mala in srednja podjetja.

Dodatne informacije o dogodku