Webinar: Umetna inteligenca – pospešek za gospodarstvo

Analitske hiše napovedujejo, da bo imela umetna inteligenca že v bližnji prihodnosti odločilen vpliv na konkurenčnost in produktivnost podjetij, že danes pa uspešna podjetja izkoriščajo njene prednosti.

26.5.2020 ob 14h vas vabimo na prvega iz serije spletnih seminarjev s področja uporabne umetne inteligence, na katerem bo podpredsednica Združenja Manager Barbara Domicelj spregovorila o tem, zakaj se moramo postopnega uvajanja umetne inteligence lotiti čimprej in kakšne so prednosti za podjetja.

Matjaž Krč iz visokotehnološkega podjetja EKWB, ki mu zaupajo svetovni proizvajalci iz sveta računalništva, nam bo predstavil, kako je voditi podjetje, kjer poslovne odločitve krmari umetna inteligenca. Pojasnil nam bo, zakaj so sprejeli poslovno strategijo, ki sloni na osredotočenosti na podatke in uporabi tehnologij umetne inteligence. Imeli ga bomo priložnost vprašati, kaj zaradi tega delajo bolje, kakšen pospešek za rast in razvoj podjetja predstavlja in še vse, kar vas bo zanimalo.

Ker pa je to prvi spletni seminar iz serije o uporabni umetni inteligenci, ne bo manjkal kratek uvod v to, kaj se skriva pod besedama umetna inteligenca, ki nam ga bo pripravil Marko Grobelnik, Digitalni glasnik Slovenije pri EK.

Slovenija je mednarodno prepoznana na področju raziskav in razvoja s področja umetne inteligence, opažamo pa, da uvajanje v poslovne procese tako gospodarstva kot državne uprave še vedno kar ne steče, zato smo ustanovili smo skupino AI4SI (AI za Slovenijo), ki se bo zavzemala za njen hitrejši prenos v prakso. Iniciativo AI4SI in njene načrte bo predstavil njen predsednik, Mitja Trampuž. AI4SI je tudi povezovalni člen med ponudniki rešitev s področja umetne inteligence in podjetji, ki želijo umetno inteligenco uporabljati v pri svojem delovanju, zato bo Boris Cergol, vodja AI v Comtrade, na kratko predstavil glavne akterje.

Spletni seminar je namenjen direktorjem, poslovnežem, odgovornim za digitalno in poslovno preobrazbo.