Slovenci pri poučevanju robotike v samem evropskem vrhu

Slovenski primer uvajanja poučevanja robotike v osnovne šole je Evropska komisija prepoznala kot enega najboljših evropskih primerov poučevanja veščin robotike v šolah. Predstavniki Podjetniškega inkubatorja Kočevje, ki projekt  uvajanja robotike v šole tudi vodi, se bodo 23. januarja v Bruslju na vabilo EK udeležili posveta Veščine za potrebe industrije: Robotika in šole, s katerim želi komisija spodbuditi konkurenčnost evropskega gospodarstva in mlade pripraviti na prihodnost dela.

Z uvajanjem robotike v šole je Podjetniški inkubator Kočevje pričel s prihodom tovarne robotov YASKAWA v Kočevje, da bi povezali robotiko in šolski sistem s potrebami gospodarstva. Po izjemno pozitivnem odzivu v osnovnih šolah, tako med učenci kot učitelji, so sodelavci inkubatorja ob podpori SRIP Tovarne prihodnosti doslej za izobraževanje s pomočjo robotov KUBO usposobili že 150 učiteljev po vsej Sloveniji.

Več informacij o samem projektu uvajanja robotike v šole v Sloveniji je na voljo v priloženem sporočilu za javnost, za dodatne informacije pa lahko pišete na marko@inkubator-kocevje.si oziroma pokličete na telefonsko številko 031 226 676.

Sporočilo za javnost

Fakulteta za strojništvo vabi na izobraževalni tečaj Osnove Hidravlike

Laboratorij za fluidno tehniko Fakultete za strojništvo vas vabi na 40-urno industrijsko izobraževanje iz hidravlike z naslovom Osnove hidravlike, ki bo potekalo v februarju 2020.

Vsi, ki se kakorkoli srečujejo s hidravličnimi stroji in napravami imajo možnost spoznati osnove hidravlike, saj velja načelo »dobri temelji – stabilna zgradba«. Izobraževanje bo v veliko pomoč pri vzdrževanju obstoječih in projektiranju ali nakupu novih hidravličnih sistemov. Izobraževanje je razdeljeno na osem logičnih sklopov, ki v celoti pokrivajo področje pogonsko-krmilne hidravlike. Vsak posamezni sklop predavanj je podkrepljen s praktičnimi primeri v laboratoriju.

Več informacij najdete na naši spletni strani med dogodki (povezava).

FundingBox Webinar: Funding Oportunities for SMEs and startups under H2020

Startup-i in SME-ji potrebujejo denar za vzpostavitev njihovega položaja v spremenljivem, globalnem, digitaliziranem in trajnostnem okolju ter prilagajanje novim izzivom. Ste že slišali za možnosti “Kaskadnega Financiranja“? V tokratnem webinarju boste izvedeli več o možnostih javnega financiranja in iniciativah, katera so na voljo startup-om in SME-jem v okviru Horizon 2020 programa Evropske Komisije.

Kdaj: 29. januar ob 13.00 CET

Kje: Online – povezavo prejmete po prijavi preko e-pošte

Webinar je brezplačen, vendar je na voljo le 200 mest. Pohitite in si zagotovite mesto preden bo dogodek razprodan.

PRIJAVA

Webinar bo v angleškem jeziku.

Za več informacij se lahko obrnete na: marketing@fundingbox.com

Konstitutivna seja projektnega sveta KOC-TOP

Obveščamo vas, da je 6.1. 2020 potekala konstitutivna seja projektnega sveta KOC-ToP, katerega član projektnega sveta je tudi SRIP ToP.

Projektni svet je konstituiral predsednika projektnega sveta, to je dr. Bojan Cestnik. Na seji je bila določena 1. Konferenca KOC-TOP od cikla šestih konferenc, ki jih bo organiziral KOC-TOP v času trajanja KOC-a. Prva konferenca z vodilno temo Vodenje ljudi v tovarnah prihodnosti bo potekala 19. 3. 2020 v prostorih Yaskawe. Člani SRIP ToP se bodo načrtovanih konferenc lahko udeležili pod enakimi pogoji kot člani KOC-TOP, prav tako bodo drugačni pogoji za predstavnike tistih podjetij, ki se bodo udeležili vseh šestih konferenc.

Uraden spored 1. Konference KOC-TOP bomo objavili naknadno.

Lean Innovation Week Slovenia

Obveščamo vas da bodo od 20. do 24. januarja 2020 v Tehnološkem parku Ljubljana potekali dogodki okviru Lean Innovation Week Slovenia.

Miselnost, principe in tehnike vitkega inoviranja iz leta v leto prevzema več velikih slovenskih družb. Nastaja vse večja skupnost strategov in praktikov sodobnega inovacijskega managemanta, lean startupa, design thinkinga in agilnih metodologij. V družbi CorpoHub organiziramo izmenjavo tovrstnih izkušenj že četrtič oz. že drugič v obliki dogodkov preko celega tedna. Vabljeni na srečanja z eksperti in kolegi vitkega inoviranja.

Gre za deljenje najboljših praks, uporabne delavnice in druženje s pogumnimi organizacijami in posamezniki v procesu re-inoviranja.

Program:

V primeru zgodnje prijave ali prijave na več dogodkov boste za plačljive dogodke deležni do 30% popusta.

Za več informacij obiščite spletno stran: https://www.leanslovenia.com/