SRIP Tovarne Prihodnosti

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • This event has passed.

Trajnost in nemški trg

13.03. : 13:00 - 14:30

Direktiva CSRD je določila temelje trajnostnega poročanja, ki bodo v letu 2024 prenešeni tudi v slovenski pravni red. Prav tako pa trajnostno delovanje in poročanje pričakujejo banke in kupci. Nemški nacionalni Zakon o obveznostih skrbnega pregleda podjetij v dobavnih verigah namreč zahteva od svojih podjetij, da zasledujejo trajnostno delovanje vzdolž celotne dobavne verige, kar pa prinaša tudi pripravo trajnostnih dokazil za slovenske izvoznike.

Predviden program webinarja:

1. Uvod: Od družbeno odgovornega ravnanja do trajnosti

2. Direktiva o trajnostnem korporativnem poročanju (Corporate Sustainability Reporting Directive – CSRD), Corporate Sustainibility Due Diligence Directive (CSDDD) in Standardi trajnostnega poročanja (ESRS)

3. Predviden prenos direktiv v slovenski pravni red

4. Nemški nacionalni Zakon o obveznostih skrbnega pregleda podjetij v dobavnih verigah (Lieferkettensorgfaltspflichtengesetz, LkSG)

5. Prvi koraki k pripravi trajnostnega poročila

Predavala vam bo mag. Mojca Kunšek, bivša dolgoletna direktorica Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (AJPES), je magistrica ekonomskih znanosti, habilitirana višja predavateljica Ekonomske fakultete v Ljubljani, certificirana EMCC coachinja, članica Združenja manager ter prejemnica nagrade Artemida za trajni prispevek k ženskemu managementu.

Za člane GZS je cena udeležbe na webinarju 80,00 evrov (+DDV), za nečlane pa 110,00€ evrov (+DDV). V ceno je vštet tudi 24h ogled posnetka webinarja.

Dodatne informacije in prijava

Podrobnosti

Datum:
13.03.
Čas:
13:00 - 14:30
Dogodek Kategorija: