SRIP Tovarne Prihodnosti

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • This event has passed.

Delavnica: Prehod v trajnostno poslovanje

17.06. - 18.06.

V okviru izobraževalnih dogodkov s področja trajnostnega poslovanja, ki jih na GZS organizirajo v sodelovanju z mednarodno priznanim podjetjem PARK, pripravljajo novo delavnico, na kateri boste prejeli uporabna znanja in strokovno pomoč za prehod vašega podjetja v trajnostno poslovanje.

Število udeležencev delavnice je omejeno na zgolj 15, zato lahko izbirate med dvema terminoma, in sicer 17. ali 18. junijem.

Na delavnici boste izvedeli, kako začeti postopek doseganja skladnosti s standardi ESG/ESRS. Prva poročanja za tiste, ki ustrezajo merilom in časovnici  Direktive o poročanju o trajnostnem razvoju podjetij  (CSRD, Corporate Sustainability Reporting Directive), bodo že v 2025 za leto 2024. V nadaljevanju se bodo poročanju morala pridružiti tudi vsa ostala podjetja. Pot do poročanja v skladu z standardi se začne z oblikovanjem trajnostne strategije.

Dopoldan bomo posvetili predvsem odgovorom na to, kako naj vaša organizacija izbere prave standarde ESRS za poročanje in kako jim dati prednost pri oceni pomembnosti. Obravnavali bomo upravljanje organizacije ter vlogo in odgovornost vodstva. V zadnjem delu delavnice pa bomo govorili o postavljanju ciljev, merjenju in zbiranju podatkov za poročanje ter kako pripraviti prvo pilotno poročanje.

Popoldne vam bomo pomagali opredeliti ambicije vašega podjetja na področju trajnostnosti ter časovni in akcijski načrt s pomočjo našega trajnostnega načrtovalca poti. Nazadnje boste določili prve cilje in kazalnike uspešnosti, ki jih boste uporabili pri komunikaciji z notranjimi in zunanjimi deležniki.

Dodatne informacije in prijava>>

Podrobnosti

Začetek:
17.06.
Konec:
18.06.
Dogodek Kategorija:
Spletna stran:
https://www.gzs.si/Dogodki/17-06-2024/prehod-v-trajnostno-poslovanje