SRIP Tovarne Prihodnosti

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

Gospodarska delegacija na Poljsko

01.10. - 04.10.

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo turizem in šport in Društvom in poslovnim klubom Triglav-Rysy organizira gospodarsko delegacijo na Poljsko v Varšavo in v Katovice med 1. in 4. oktobrom 2024.
Delegacija je namenjena podjetjem v predelovalni industriji, prehrambni industriji, logistiki in IT. 

Delegacija predstavlja odlično platformo za slovenske podjetnike, da raziščejo nove poslovne priložnosti, vzpostavijo dragocene povezave in pridobijo celovit vpogled v poljski trg.
Delegacija bo prvi dan preživela v Varšavi, živahni prestolnici Poljske, kjer se bo udeležila Poljsko-slovenskega poslovnega foruma ter organiziranih B2B sestankov. Srečala se bo s Poljsko agencijo za investicije in trgovino (PAIH) ter Nacionalno gospodarsko zbornico (KIG). Varšava, kot gospodarsko in politično središče Poljske, ponuja strateško izhodišče za razumevanje širše tržne dinamike in investicijskih priložnosti v državi.

Delegacija bo nato odpotovala v Katovice, ki so pomembno industrijsko in gospodarsko središče, znano po svojem uspešnem poslovnem okolju in inovativnih gospodarskih pobudah. Ključna točka obiska v Katovicah bo raziskovanje Posebne gospodarske cone Katovice (Katowicka Strefa Ekonomiczna). Ta cona je ena izmed najbolj privlačnih investicijskih območij na Poljskem, ki ponuja številne spodbude za podjetja, vključno z davčnimi olajšavami, dobro razvito infrastrukturo in podporno poslovnemu okolju. Igra tudi ključno vlogo pri privabljanju tujih naložb in spodbujanju industrijske rasti, kar jo naredi zelo pomembno destinacijo, kjer bo delegacija razumela industrijski in gospodarski potencial regije.

Obisk delegacije v Katovicah bo gostila Regionalna gospodarska zbornica v Katovicah, kar bo nudilo številne priložnosti za mreženje z lokalnimi podjetji in raziskovanje sodelovalnih projektov. Organizirana bodo tudi srečanja z lokalnimi podjetniki, kar bo še dodatno povečalo možnosti za slovenska podjetja, da vzpostavijo smiselne poslovne povezave in partnerstva.

Prepričani smo, da bo to sodelovanje odprlo nove poti za trgovino, naložbe in medsebojno rast, ter okrepilo dolgoletne gospodarske odnose med našima državama. Obisk tako Varšave kot Katovic bo ponudil celovit pregled raznolikega gospodarskega okolja Poljske, od živahne prestolnice do industrijsko inovativne Šlezijske regije.

Prijava je možna do 5.9.2024.

Dodatne informacije>>

Podrobnosti

Začetek:
01.10.
Konec:
04.10.
Dogodek Kategorija:
Spletna stran:
https://www.izvoznookno.si/aktualno/vabilo-na-gospodarsko-delegacijo-na-poljsko-1-4-ok/