SRIP Tovarne Prihodnosti

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • This event has passed.

IGLO Open Webinar: Priorities of the Slovenian Presidency in Science, Research & Innovation

07/05/2021 : 10:00 - 11:30

Slovenian Business & Research Association (SBRA) ter Informal Group of RTD Liaison Offices (IGLO) vas vabita na spletni seminar Priorities of the Slovenian Presidency in Science, Research & Innovation, ki bo potekal v petek, 7. maja 2021 od 10.00 do 11.30 preko spleta (Webex).

S 1. julijem bo Slovenija drugič predsedovala Svetu Evropske unije. Slovensko predsedstvo je kot eno ključnih prednostnih tem vzpostavilo bolj zeleno EU. Po delovnem programu Evropske komisije za leto 2021 se bo ukvarjala s podnebnimi spremembami in podpirala pobude za doseganje okoljskih ciljev. Zelena preobrazba bo povezana z nadaljnjimi prizadevanji za krepitev odpornosti bloka na različne vrste kriz, ki med drugim vključujejo pandemije, kibernetske napade, migracijske in gospodarske krize.

Spletni seminar bo posebno poudaril prednostne naloge znanosti in tehnologije ter njunih sorodnih disciplin. Krizni časi lahko ponudijo novo rešitev, prihajajoče desetletje pa nove priložnosti, ki jih je mogoče izkoristiti za doseganje znatnega trajnostnega napredka na strateških področjih, kot je nadgradnja raziskovalne infrastrukture, pa tudi druge dejavnosti, ki podpirajo in omogočajo odličnost v znanosti in raziskavah.

Dogodek je ena od aktivnosti s strani IGLO s sedežem v Bruslju (Informal Group of RTD Liaison Offices), ki jih organizirajo skozi vse leto. Cilj mreže in tega dogodka je olajšati in okrepiti interakcije, izmenjavo informacij in sodelovanje med člani IGLO, evropskimi institucijami in relevantnimi deležniki.

Podroben program je na voljo tukaj, zaradi omejenega prostora vas naprošajo, da se čim prej registrirate tukaj.

Podrobnosti

Datum:
07/05/2021
Čas:
10:00 - 11:30
Dogodek Kategorija:
Spletna stran:
https://www.sbra.be/en/content/priorities-slovenian-presidency-science-research-innovation

Organizatorji

Informal Group of RTD Liaison Offices (IGLO)
Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA)