SRIP Tovarne Prihodnosti

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • This event has passed.

Made in Europe: What are the challenges for the manufacturing industry in Europe?

09/05/2022 : 10:00 - 12:00

Pridružite se konferenci “Made in Europe: What are the challenges for the manufacturing industry in Europe? v organizaciji CIMES. Ta spletni webinar bo del Clermontovega tedna inovacij 2022 (CIW2022), letnega dogodka, na katerem akterji znanosti, raziskav in inovacij govorijo o industrijskih prehodih v Evropi.

Covid kriza je razkrila previsoko odvisnost evropskih industrij od dobave materialov, komponent in podsklopov z drugih celin. Če želi Evropa ponovno postati konkurenčna in ostati industrijska celina, mora jasno opredeliti svoje ambicije, svojo identiteto in svoje vrednote. Konkurenčnost, suverenost, agilnost … so del ciljev, ki jih je treba doseči. Made in Europe se osredotoča na Twin Transition (green and digital). To bo močno vplivalo na sredstva in metode proizvodnje v vseh sektorjih. CIMES mobilizira partnerje svoje evropske mreže, da predstavi ambicijo »Made in Europe« in predstavi smernice in načrte, ki so vodili do evropskih programov financiranja inovacij. Okrogla miza (v angleščini) bo udeležencem omogočila razumevanje in obvladovanje ključev, ki vodijo v industrijo prihodnosti.

Srečanje bo potekalo v sodelovanju z Joëlom Rosenbergom, vodjo poslovnega razvoja Francija, EIT Manufacturing, ki bo sodeloval v razpravi o zelenem prehodu in bo delil strategije in pobude, ki jih je razvil EIT Manufacturing za soočanje s tem izzivom.

Podrobnosti

Datum:
09/05/2022
Čas:
10:00 - 12:00
Dogodek Kategorija:
Spletna stran:
https://my.weezevent.com/made-in-europe-what-are-the-challenges-for-the-manufacturing-industry-in-europe