SRIP Tovarne Prihodnosti

Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BLUEWARE SLOVENIJA: Pospešimo inovacijsko sodelovanje v trajnostnem modrem gospodarstvu Slovenije

11/05/2023 : 09:00 - 14:00

Po lanskem uspešnem začetku vzpostavljanja  inovacijske skupnosti za trajnostno modro gospodarstvo Slovenije, letos nadaljujejo poslanstvo in želijo inovacijsko sodelovanje za trajnostno rabo morskih virov še pospešiti. Zato 11. maja v Tehnološkem parku Ljubljana organizirajo dogodek BLUEWARE SLOVENIJA – Pospešimo inovacijsko sodelovanje v trajnostnem modrem gospodarstvu Slovenije!

Na lanskem dogodku smo pričeli proces povezovanja podjetij, raziskovalnih organizacij, snovalcev politik in regulatorjev ter nevladnih organizacij in zainteresirane javnosti v modro inovacijsko skupnost.

Modro gospodarstvo zajema vse industrije in sektorje, povezane z oceani, morji in obalami, ne glede na to, ali se njihove dejavnosti izvajajo na morju ali na kopnem.

Za trajnostno rabo morja so ključne modre inovacije. Te omogočajo številne poslovne priložnosti v tradicionalnih pomorskih sektorjih, pospešeno rastejo in razvijajo pa se tudi novi sektorji modrega gospodarstva. Modre inovacije obenem zagotavljajo, da se kakovost morskega okolja trajnostno ne le ohranja, temveč postopoma tudi obnavlja.

Na tokratnem dogodku bomo:

  • predstavili rezultate mapiranja tehnoloških in inovacijskih potencialov v slovenskem modrem gospodarstvu in tehnološke in tržne trende, ki bodo v prihodnje oblikovali modro gospodarstvo,
  • predstavili inovativne tehnološke rešitve in projekte na fokusnih področjih modrega gospodarstva v Sloveniji
  • definirali, kateri koraki so potrebni in kaj lahko skupaj naredimo za razvoj in globalni preboj modrega gospodarstva v Sloveniji.

Dogodek je namenjen podjetjem, raziskovalnim organizacijam, snovalcem politik in regulatorjev, organizacijam podpornega in inovativnega okolja, organizacijam za prenos znanja ter zainteresirani javnosti za trajnostno modro gospodarstvo.

Dodatne informacije

Dobrodošli, prijave tukaj. 

Podrobnosti

Datum:
11/05/2023
Čas:
09:00 - 14:00
Dogodek Kategorija:
Spletna stran:
https://shorturl.at/nAN89