SRIP Tovarne Prihodnosti

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • This event has passed.

Delegacija raziskovalcev s področja zdravja in medicine v Bruselj

16/11/2023 - 17/11/2023

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) bo 16. in 17. novembra 2023 organiziralo dvodnevno delegacijo slovenskih raziskovalcev v Bruslju na področju zdravja, medicine, inovativne tehnologije in naprednih materialov v medicini. V sodelovanju z bruseljskim predstavništvom Univerze Boğaziçi iz Istanbula, Turčija, so k sodelovanju v delegaciji povabili tudi nekatere vrhunske raziskovalce s področja zdravja in biotehnologije iz Turčije.

 

PRVI DAN, 16.11.2023:
MEDNARODNA KONFERENCA O EU RAZISKAVAH V ZDRAVSTVU

Prvi dan delegacije, 16.11.2023, bodo organizirali mednarodno konferenco za predstavitev slovenske znanstvene odličnosti na področju zdravja in spoznavanje različnih novosti EU na področju raziskav v zdravstvu. Jutranji del konference bo namenjen promociji raziskovalnih področij in projektnih idej slovenskih in drugih organizacij v dveh tematskih sklopih: Inovativne tehnologije v zdravstvu in Napredni materiali v zdravstvu. Raziskovalci bodo imeli priložnost predstaviti svoje projektne ideje na t.i. 3-minutnih pitchih. V kolikor bo preveliko povpraševanje za predstavitve – pitche, bomo omejili njihovo število na en pitch na organizacijo.

Sledilo bo kosilo, kjer bodo udeleženci delegacije imeli priložnost za mreženje in navezovanje stikov z ostalimi govorniki in udeleženci konference. Popoldan bomo za udeležence delegacije organizirali vrsto predstavitev različnih EU programov, iniciativ in priložnosti za financiranje s področja raziskav v zdravju. Slovenski udeleženci bodo imeli priložnost postavljati vprašanja in razpravljati z govorniki. Na konferenci pričakujemo okoli 100 predstavnikov različnih znanstveno-raziskovalnih organizacij iz EU in raziskovalnih predstavništev v Bruslju ter približno 20 prezentacij dobrih praks.

Glavni namen konference o raziskavah v zdravstvu v EU je:

  • spoznati glavne trende in usmeritve na ravni EU na področju zdravja,
  • spoznati aktualne politike in programe EU v zdravstvenih raziskavah in inovacijah,
  • spoznati različna evropska raziskovalna partnerstva, združenja in sklade na ravni EU na področju raziskav v zdravju, kot so npr. Obzorje Evropa, EU misija za rak, priložnosti za sodelovanje, ki jih ponuja švicarski sklad, itd.
  • predstavitev organizacij, ki bodo sodelovale v delegaciji, njihovega področja raziskovanja in projektnih idej tako predstavnikom Evropske komisije kot tudi širši raziskovalni javnosti v Bruslju,
  • mreženje in navezovanje stikov s potencialnimi partnerji v EU projektih.

Lokacija: Stalno predstavništvo RS v Bruslju.

Osnutek programa je na voljo tukaj.

 

DRUGI DAN, 17.11.2023:
OBISK KU LEUVEN

Drugi dan delegacije, v petek, 17. Novembra 2023, dopoldan, je planiran obisk priznane univerze KU Leuven, kjer pripravljajo ogled multidisciplinarnega raziskovalnega centra Leuven Health Technology Center in Leuven Health House, demonstracijskega centra, ki sta ga KU Leuven in IMEC ustanovila za predstavitev najnaprednejših znanstvenih raziskav in tehnologije na področju zdravstva in nege.

 

STROŠKI:
Za organizacijo delegacije bo poskrbel SBRA, vsak udeleženec delegacije pa sam krije stroške prevoza in nastanitve v Bruslju.

 

REGISTRACIJA:
Prijavite preko spletnega obrazca tukaj.

 

Vaš profil bodo predstavili v predstavitvenem katalogu, ki ga bodo ustvarili izključno za namene te delegacije in ga posredovali udeležencem mednarodne konference 16. novembra. Namen kataloga je promocija vaših raziskovalnih področij in mreženje, zato vas lepo prosimo, da vaše odgovore čim vpišete v angleščini.

Podrobnosti

Začetek:
16/11/2023
Konec:
17/11/2023
Dogodek Kategoriji:
,
Spletna stran:
https://www.sbra.be/sl/dogodki/sbra-dogodki

Organizator

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA)
Obišči spletno stran Organizatorja