SRIP Tovarne Prihodnosti

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • This event has passed.

Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi

29/03/2023 : 13:00 - 15:30

Sekcija za kibernetsko varnost (SeKV), ki deluje v okviru Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS in  DIH Slovenije vas vabijo na dogodek: Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi ki bo potekal v sredo, 29. marca 2023, 13.00–15.30 uri v dvorani A na GZS.

Slovenija ima poleg številnih odličnih športnic, tudi odlične znanstvenice, podjetnice in strokovnjakinje. Njihovo delo in rezultati kažejo, da so pri svojem delu zelo uspešne. Namen tega dogodka je predstaviti inspirativne zgodbe žensk, ki delujejo na področju kibernetske varnosti.

Celotna IKT industrija se sooča s pomanjkanjem usposobljenega kadra in tu področje kibernetske varnosti ni izjema. Delež žensk, ki delujejo na področju kibernetske varnosti je izredno nizek in nesprejemljiv tako z vidika enakopravnosti kot neizkoriščenih priložnosti. Na dogodku bodo ženske, ki delujejo na tem področju, predstavile aktualne teme kibernetske varnosti, svoje lastne izkušnje pri vodenju projektov, mednarodne pobude ter številne dobre prakse.

Raznolikost v perspektivah, vodenju in izkušnjah na področju kibernetske varnosti je še kako pomembna. Različne perspektive, ki jih prinašajo ženske, lahko vodijo do boljših poslovnih odločitev in močnejših varnostnih protokolov.

Cilj dogodka je, da v podjetjih in ustanovah spodbudimo aktivnosti za večje vključevanje žensk v poklice kibernetske varnosti. Želimo tudi spodbuditi ženske, da se odločajo za  karierno pot v poklicih kibernetske varnosti. Poleg zanimivih inspirativnih predavanj bo potekala tudi okrogla miza, kjer bodo udeleženke in udeleženci obravnavali razloge za nizko vključenost žensk v KV, potrebne ukrepe ter dobre prakse, ki so spodbudile k večji vključenosti žensk v te poklice.

Vabimo vas k aktivni razpravi za povečanje atraktivnosti poklicev kibernetske varnosti za ženske in njihovo hitrejše vključevanje.