SRIP Tovarne Prihodnosti

Dan odprtih vrat Instituta Jožef Stefan – 24.3.2018

 

Ste se vedno spraševali, kaj znanstveniki na Institutu »Jožef Stefan« raziskujejo?
Si želite ogledati čisto pravi raziskovalni laboratorij?
Vas zanima pogovor z znanstvenikom Instituta »Jožef Stefan«?

Obiščite nas na dnevu odprtih vrat v soboto, 24.3.2018!

Na Institutu “Jožef Stefan” vsako leto organiziramo tradicionalne Štefanove dneve, ki običajno potekajo konec marca, saj 24. marca praznujemo obletnico rojstva velikega slovenskega znanstvenika, Jožefa Stefana.
V okviru Štefanovih dni poteka tudi dan odprtih vrat Instituta “Jožef Stefan”, ki ga organizira Center za prenos tehnologij in inovacij v sodelovanju z raziskovalnimi odseki Instituta.
Obiskovalci lahko izbirajo med številnimi programi obiskov in si ogledajo tako laboratorije na Jamovi cesti kot tudi Reaktorski center, kjer oglede omogoča in organizira Informacijski center za jedrsko tehnologijo (ICJT).

INFORMACIJE ZA OBISKOVALCE

Urnik obiska
Dan odprtih vrat se s prvimi ogledi začne ob 9:00, zadnje skupine pa s seboj po Institutu popeljemo ob 13:00; v vmesnem času se bodo vodeni ogledi začenjali ob polni uri. Vsak ogled v okviru posameznega programa traja eno uro.
Prijava
Predhodna prijava ni potrebna, vsi obiski pa so brezplačni.
Parkiranje
Parkiranje osebnih vozil in avtobusov na površinah Instituta ni mogoče. Avtobusi, ki pripeljejo šolarje, lahko zapeljejo na glavno parkirišče, da se omogoči varen izstop.
Varnostna navodila
Prosto sprehajanje po laboratorijih instituta zaradi varnostnih razlogov ni dovoljeno, zato prosimo, da se držite skupine. Učitelje in starše prosimo za pomoč pri zagotovitvi upoštevanja varnostnih navodil.
Fotografiranje v prostorih IJS in na zunanjih površina IJS je brez pisnega soglasja prepovedano. Za razumevanje se zahvaljujemo!
Prosimo za dosledno upoštevanje varnostnih navodil, danih s strani osebja IJS, še posebej laboratorijskega osebja. 

Podrobnejša navodila za obisk:
Individualni obiskovalci
Skupine in šole