SRIP Tovarne Prihodnosti

Robotina želi postati največja virtualna elektrarna na svetu

V svetu uveljavljeno slovensko podjetje, član SRIP ToP,  Robotina pripravlja platformo, ki združuje optimizacijo električne energije, napredni tehnologiji umetne inteligence (AI) in internet stvari (IoT) s tehnologijo verige podatkovnih blokov (blockchain). Žetoni ROX so že na voljo v predprodaji.

Kot pravijo v podjetju je potreba po vpeljavi novih tehnologij in optimizaciji omrežja velika, zato so vključili še blockchain tehnologijo, ki bo preko pametenih pogodb povečala transparentnost sodelovanja na trgu električne energije. Projekt rešuje mikro in makro probleme. Na mikro nivoju udeležencem optimizira stroške porabe električne energije, na makro nivoju pa obstoječi energestki infrastrukturi poveča izkoristek do 15% brez investiranja v infrastrukturo.

Z uporabo pametnih tehnologij vam Robotinina platforma omogoča optimizirati porabo električne energije in sicer s samodejnim izklapljanjem naprav, ko so te v uporabi (in ni potrebe da delujejo), ali s priklapljanjem naprav v času najcenejše tarife. Poleg tega boste denar služili tudi z omogočanjem prilagodljivosti porabe električne moči v omrežju in s sodelovanjem pri skupinskih nakupih in trgovanju z električno močjo, s prodajo skupnih podatkov, skupinskim financiranjem in z aktivnostmi v platformini prodajalni.

Do 21.3.2018 poteka predprodaja ROX žetonov kjer si lahko zagotovite 10% bonus. Do 30.4. 2018 sledi javna ponudba žetonov (Initial Coin Offering – ICO), kjer boste deležni 2% bonusa. Minimalni ciljni znesek je 20mio USD, končni željeni znesek pa 28,5mio USD. Sredstva bodo vrnili, če ne zberejo vsaj 10mio USD.

Video prispevek najdete  na  tej povezavi 

Povezava na objavo na spletni strani  podjetja