SRIP Tovarne Prihodnosti

H2020 projekt CarE-Service

Krožno gospodarstvo je pomembna prednostna naloga regije Lombardija. Na to temo v grozdu AFIL potekajo različne dejavnosti, povezane tudi z “Vanguard ESM Pilot” in partnerstvom S3 Evropske Komisije.

Med njimi je tudi projekt H2020 “CarE-Service”, ki je bil zasnovan v delovni skupini AFIL za krožno gospodarstvo (https://www.careserviceproject.eu/). Njegov cilj je razvoj novih tehnologij in pristopov za obravnavanje krožnega gospodarstva električnih vozil in hkrati izboljšanje ponudbe inovativnih storitev mobilnosti evropskim državljanom. Ključne teme projekta so: izrabljene baterije, predelava in recikliranje drugih avtomobilskih delov z visoko dodano vrednostjo (kot so tehno-polimeri in kovine), platforme za krožno gospodarstvo sestavnih delov in materialov električnih vozil, zakonodaja, standardizacija in preoblikovanje Krožnega Gospodarstva, zelene integrirane storitve na področju mobilnosti, krožni poslovni modeli itd. (glej priloženi bilten o projektu).

9. decembra CarE-Service organizira svoj prvi spletni “Exploitation seminar, ki ga promovira partner FCA – Fiat Chrysler Automobiles (dnevni red). Cilj seminarja je predstaviti predhodne rezultate podjetjem in strokovnjakom, ki jih zanima tema projekta in bi lahko bili potencialni bodoči uporabniki in partnerji. Udeleženci bodo imeli vpogled v najnovejša dogajanja na tem področju, srečali se bodo s podjetji in RTO-ji, ki delujejo v avtomobilskem in krožnem gospodarstvu, imeli pa bodo tudi povratne informacije in predlagali nadaljnje zahteve, ki jih lahko projektni partnerji upoštevajo pri izdelavi rešitev in metod, uporabnih za njih. V zadnjem letu projekta bo mogoče tudi preizkusiti nekatere rešitve in se udeležiti “treningov”, ki bodo organizirani v naslednjih mesecih.

Več o rezultatih projekta si lahko preberete v njihovem novičniku.