SRIP Tovarne Prihodnosti

2. javni razpis mreže RIMA

RIMA (Robotics for Inspection & Maintenance) je 4-letni projekt, financiran s strani EU z namenom  povezovanja ponudnikov raziskav, tehnologij in storitev, industrijske sektorje, vlagatelje in certifikacijske organe pod eno streho ter financirati 50 tehnoloških eksperimentov med SME-ji v dveh krogih javnih razpisov (2019/2020) v skupnem znesku 8,1 milijona EUR. Uspešni kandidati bodo prejeli nepovratna sredstva za prenos tehnologije in razvoj robotskih aplikacij I&M. Cilj je tudi podpora SME-jev pri trženju njihovih rešitev med projektom in zagotovitev izobraževanj in usposabljanj na temo robotike za mala in srednje velika podjetja.

Kdo se lahko prijavi?

RIMA bo podpiral razvoj in uvajanje aplikacij za robotiko I&M z nepovratnimi sredstvi preko Robotics Innovation Experiment (RIE).

Robotics Innovation Experiment (RIE) obsega razvoj, testiranje in potrjevanje tehnične in ekonomske upravičenosti robotskega reprezentativnega modela ali prototipnega sistema, ki se uporablja v operativnem okolju „Target-Use Domain“. Robotics Innovation Experiment (RIE) lahko prejme do 150.000 EUR sredstev EU na RIE (trajanje do 14 mesecev, znesek na konzorcij).

Razpis se je odprl 15. decembra 2020 ob ​​00:00 (CET).

Rok za prijavo je 17.marec 2021 ob 16.00 (CET).

Za dodatne informacije obiščite https://rimanetwork.eu/open-call.