SRIP Tovarne Prihodnosti

Better Factory javni razpis (prijave možne do 18.3.)

Better Factory je 4-letni projekt, financiran s H2020 sredstvi (sporazum o dodelitvi sredstev 95813), katerega cilj je proizvajalcem pomagati pri vstopu na nove trge s prilagodljivimi in prilagojenimi portfelji izdelkov ali storitev. Proizvodna SME in Mid-cap podjetja bodo odkrila nove poslovne modele in digitalizirala svoje tovarne, da se bodo ujemale s proizvodnjo novih ali prilagojenih izdelkov, zahvaljujoč sodelovanju in partnerstvu s podjetji, umetniki in dobavitelji tehnologije v času projekta Better Factory in pozneje.

Better Factory združuje ključne akterje v evropski tehnološki, umetniški in inovacijski sferi, da bi zagotovil integriran inovacijski okvir in evropsko mrežo za zagotavljanje standardizirane rešitve za proizvodna SME in Mid-cap podjetja, da bi izumila in izdelala nove in prilagojene izdelke ter ustvarili storitve okoli njih.

Konzorcij, ki ga koordinira VTT (Finska), vključuje 28 partnerjev iz 18 evropskih držav, ki predstavljajo umetniški ekosistem, ponudnike tehnologije, industrijske grozde, dobavitelje tehnologije, poslovne razvijalce, pravne okvirje ter komunikacijo.

V okviru projekta objavljajo prvi javni razpis, katerega glavni cilj je izbrati najbolj inovativne rešitve na izzive proizvodnih SME in Mid-cap podjetij, ter prepoznati umetnike in dobavitelje tehnologij, ki so pripravljeni nagovoriti in sodelovati z proizvodnimi MSP.

Uvodni korak za posamezne člane konzorcijev je prijava na enega od treh razpisov za SME-je, umetnike ali dobavitelje tehnologije.

Prijavite se za priložnost, da se vključite v enega od uspešnih konzorcijev ter:

  • Raziščite nove trge z uporabo digitalnih tehnologij
  • Testirajte in razvijajte nove Lean-Agile proizvodne tehnologije z RAMP
  • Dostop do usposabljanja za izobraževanje kadrov
  • Pridobite poslovno podporo in mentorstvo
  • Prejmite do 200.000 EUR lastniškega kapitala.

Za dodatne informacije in prijavo obiščite https://better-factory.fundingbox.com/.