SRIP Tovarne Prihodnosti

EIT Manufacturing poziva organizacije za zbiranje predlogov za izvedbo projektov v letu 2022

EIT Manufacturing je inovacijski ekosistem, katerega poslanstvo je združiti evropske proizvodne akterje, da bi evropskim izdelkom, procesom, storitvam dodali edinstveno vrednost ter spodbujali globalno konkurenčno in trajnostno proizvodnjo. Več o EIT Manufacturing najdete na tej povezavi.

EIT Manufacturing zbira predloge za dejavnosti na področju izobraževanja, inovacij in ustvarjanja podjetij, s katerimi bodo dosegli  ekonomsko vrednost in vpliv na družbo.

Kdo lahko sodeluje?

Vabljene so organizacije, ki trenutno niso članice združenja EIT Manufacturing , da sodelujejo v razpisu za zbiranje predlogov. Za več informacij o tem, kako se pridružiti pozivu , prenesite smernice za razpis za zbiranje predlogov 2022.

Organizacije, ki nameravajo sodelovati v razpisu, morajo izpolnjevati naslednja merila:

  • biti sposoben izboljšati stanje evropske predelovalne industrije in kompetenc
  • biti upravičeni do financiranja EU v skladu s pravili Obzorja Evropa, npr. registrirane v Evropi ali pridruženih državah
    (posamezniki niso upravičeni)

Kako se pridružiti ?
Če želite izraziti zanimanje za sodelovanje, izpolnite ta obrazec. Pozvani boste k vpisu ključnih informacij o svoji organizaciji, vključno s splošnimi kompetencami na področju proizvodnje in identifikaciji posebnega interesa za področja tega razpis.

Opomba:
V skladu s pravili EIT Manufacturing  mora biti glavni partner dejavnosti obstoječi član EIT Manufacturing. To pomeni, da boste morali postati del skupine za pripravo predloga, ki vključuje vsaj enega obstoječega člana EIT Manufacturing. S člani lahko stopite v stik prek predstavnika, ki je naveden na  seznamu trenutnih partnerjev EIT. V Sloveniji je to Institut Jožef Stefan, kontakt je doc. dr. Igor Kovač.  Poleg tega bodo podatki, ki ste jih navedli v obrazcu, objavljeni obstoječim partnerjem EIT Manufacturing, ki se nato lahko obrnejo neposredno na vas.

Če bo predlog, s katerim sodelujete, izbran za izvedbo v letu 2022, boste morali postati član združenja za proizvodnjo EIT kot „pridruženi partner“. To za vas pomeni plačilo članarine v višini 10.000 EUR  od vseh sredstev za projekt, ki jih boste za projekt prejeli od EIT Manufacturing.

Ključni datumi:
Predklic:                                                                odpre se 1. marca 2021 – zaključi 22. marca 2021, 23:59 CEST
Glavni razpis:                                                       odpre se 25. marca 2021 – zaključi 7. maja 2021, 23:59 CEST
Odločitev o sprejemu predlogov objavljena: 2. julija 2021
Popravki predloga zaključeni:                          23. julija 2021
Začetek sprejetih dejavnosti:                              1. januar 2022