SRIP Tovarne Prihodnosti

Objavljen je razpis ASI- na voljo 4,7 milijona evrov za izobraževanje starejših zaposlenih

Obveščamo vas, da je Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije najavil, da bo predvidoma danes 16. aprila 2021, objavljen nov razpis v okviru projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI. 

Podjetja lahko pridobite do 1.800 EUR na vsakega zaposlenega starejšega od 50 let, ki  ga vključite v usposabljanja, s poudarkom na usposabljanjih iz digitalnih veščin.

Namen razpisa je spodbuditi podjetja k učinkovitemu upravljanju starejših zaposlenih in krepitvi njihovih kompetenc s ciljem podaljševanja njihove delovne aktivnosti. Vključeni starejši zaposleni morajo izpolnjevati starostni pogoj, da so stari 50 let ali več na dan objave razpisa.

Podjetja lahko pridobite sredstva za sofinanciranje naslednjih aktivnosti:

  • priprava strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih;
  • razvoj kariere in krepitev kompetenc starejših zaposlenih, kamor sodijo izvajanje motivacijskih programov za starejše zaposlene, usposabljanja na področju osebnega in kariernega razvoja in pridobivanje kompetenc ter novost v tem razpisu – obvezna usposabljanja na področju digitalnih kompetenc.

Razpis prinaša nekaj novosti napram prejšnjima dvema razpisoma (povabiloma), med najpomembnejšimi so, da:
1) čas oddaje vloge ne bo več ključni dejavnik merila za izbor prejemnikov sredstev,
2) omogočen bo poenostavljen način oddaje vloge preko e-vloge.

Opozarjamo na zelo kratek rok prijave: vlogo bo možno oddati od 19. do 23. 4. 2021, na poenostavljen način preko e-vloge.

PREBERITE VEČ