SRIP Tovarne Prihodnosti

DIGITBrain razpis za eksperimente na področju digitalnih dvojčkov

V tovarni je digitalni dvojček v splošnem virtualna predstavitev stroja, ki v realnem času simulira svoje fizične lastnosti v resničnem svetu. Z zbiranjem podatkov fizičnega stroja lahko proizvajalci napovedujejo okvare ali potrebe po vzdrževanju.

Koncept DIGITbrain bo šel še korak dlje z razvojem “Digital Product Brain”, ki bo shranjeval podatke v celotnem življenjskem ciklu proizvodne linije ali stroja. Z zbiranjem vseh teh podatkov bo mogoče po potrebi prilagoditi in nastaviti stroje / proizvodna sredstva za zelo specifične proizvodne naloge. To bo omogočilo nov proizvodni model, imenovan Manufacturing as a Service (MaaS), ki bo omogočal proizvodnjo veliko bolj specializiranih izdelkov na zahtevo, tudi v manjših količinah in še vedno ekonomsko donosno.

Namen pobude je pritegniti sodelavce, ki bodo vodili eksperimente, ki dokazujejo učinkovitost koncepta DIGITBrain. Vsak poskus bo združil proizvodnega končnega uporabnika in ponudnike tehnologije za izvedbo eksperimentiranja, da bi potrdili rešitev DIGITbrain.

Kdo se lahko prijavi?

  • Končni uporabniki iz proizvodnega sektorja (vodili bodo preizkuse, po možnosti SME, vendar se lahko prijavijo tudi MidCapsi)
  • Neodvisni prodajalci programske opreme.
  • Inženirski in programski svetovalci.
  • Raziskovalne organizacije.
  • Ponudniki visokozmogljivega računalništva (HPC).
  • Vsaka organizacija, ki bo delovala kot središče za digitalne inovacije (DIH).

Sredstva: do 100.000 € na eksperiment

Rok za prijavo: 30. junij 2021

Dodatne informacije: https://digitbrain.eu/open-calls/#