SRIP Tovarne Prihodnosti

Spletna strokovna delavnica na temo krožnosti pri uporabi plastike

The Asia-Europe Environment Forum (ENVForum) v sodelovanju z Institute of Innovation and Responsible Development INNOWO organizira spletno strokovno delavnico Circular Plastic Use: Innovate & Change to Close the Loop.

Delavnica udeležencem ponuja okvirne pogoje za inovacije in delo na lokaliziranih, razširljivih in stroškovno učinkovitih rešitvah za reševanje okoljskih izzivov, povezanih s plastiko; doseganje SDG 12: “Zagotavljanje trajnostne potrošnje in proizvodnje”; in prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo. Osredotočili se bodo na plastične odpadke in 3R – zmanjšanje (Reduce), ponovna uporaba (Reuse), recikliranje (Recycle) – z uporabo metodologije oblikovanja razmišljanja.

Glavni cilj projekta je najti praktične in razširljive rešitve za izbrani problem, povezan s plastiko. Če želite biti del aktivne skupnosti AESF in vplivati na reševanje okoljskih vprašanj, vas vabimo, da se pridružite delavnici.

Iščejo posameznike iz civilne družbe, zasebnega in vladnega sektorja, ki jih zanima spreminjanje in oblikovanje njihovega delovnega okolja. Projekt bo sestavljen iz treh delavnic, ki jih navdihuje proces oblikovalskega razmišljanja:

  1. Introduction to CE & plastic (input for empathise & define)
  2. Challenge – 3R in Action (ideation & prototype)
  3. Making Things Happen (prototype & test)

Razpis je odprt do 24. maja 2021. Udeleženci v ožjem izboru bodo obveščeni do 25. maja 2021. Nato se bomo junija 2021 sestali na treh mednarodnih spletnih delavnicah.

Delavnica je brezplačna in se lahko prijavijo vsi državljani ASEM držav. Da bi zagotovili najboljšo izkušnjo sodelovanja za vse, bo usposabljanje omejeno na 50 udeležencev iz Azije in Evrope. Za več informacij o delavnici in prijavo obiščite spletno stran. Za dodatne informacije se obrnite na env@asef.org.