SRIP Tovarne Prihodnosti

Digitalno razstavišče – Tehnologija za Ljudi

V času Predsedovanja Slovenije Svetu EU (10.6. – 31.12.2021), se bo na območju BTC City Ljubljana vzpostavilo t.i. Digitalno razstavišče – Tehnologija za Ljudi”, katerega namen je predstavitev središča naprednih tehnologij, inovacij in slovenskega znanja. Digitalno razstavišče bo namenjeno širši, strokovni, poslovni in mednarodni javnosti, in bo kot tako predstavljalo osrednjo mesto razvoja, promocije slovenskega gospodarstva, inovativnosti, dosežkov in center prenosa znanja. Partnerji projekta, ki bodo vzpostavili Digitalno razstavišče so: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, DIH Slovenije in družba BTC. Poleg t.i. Showroom (predstavitvenega dela), kjer bodo podjetja lahko predstavljala svoje tehnološke rešitve, bo Digitalno razstavišče omogočalo tudi poslovni in izobraževalni del. V Digitalnem razstavišču se bo v obdobju 6ih mesecev odvijal strokovni program, k soustvarjanju katerega vljudno vabimo tudi vas.

Programski del Digitalnega razstavišča je razdeljen na 6 mesecev, pri čemer vsak mesec predstavlja eno od krovnih 6ih tematik:

  • JULIJ – Pametna mesta in skupnosti
  • AVGUST – Trajnostna družba in gospodarstvo
  • SEPTEMBER – Umetna inteligenca
  • OKTOBER – 5G in kibernetska varnost
  • NOVEMBER – Digitalizacija
  • DECEMBER – Robotika in Industrija 4.0 (nosilec programa: SRIP ToP in družba BTC)

Vabimo vas k sodelovanju in so-ustvarjanju meseca Robotike in Industrije 4.0”, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Institutom “Jožef Stefan” (doc. dr. Igor Kovač) in Tecosom (Simona Knežević Vernon) v imenu SRIP ToP. Da bi sodelovanje z vami lahko oblikovali skladno z vašimi pričakovanji, potrebami in željami, vas vabimo k izpolnitvi spletnega vprašalnika. Prijazno vas vabimo, da vprašalnik izpolnite do 31. 5. 2021. Vprašalnik se nahaja na povezavi TUKAJ.