SRIP Tovarne Prihodnosti

Praznovanje 30 let Republike Slovenije ter predsedovanje EU

Korenine slovenske samostojnosti segajo najmanj v konec 80. let prejšnjega stoletja, ko so se v Sloveniji, ki je bila takrat del Socialistične federativne republike Jugoslavije (SFRJ), začele težnje za uvedbo demokratičnega sistema, tržnega gospodarstva in samostojne države. Prizadevanja so v nekaj letih pripeljala do prvih večstrankarskih volitev, ki so potekale aprila 1990.

Na volitvah je zmagala koalicija Demos, ki je nato oblikovala vlado in delno tudi v dogovoru z opozicijo izpeljala ključne korake za osamosvojitev.

23. 12. 1990 so se Slovenci za samostojno in neodvisno državo enotno odločili na plebiscitu. Po tem so stekle priprave na osamosvojitev. Slovenija je svojo samostojnost javno razglasila 26. junija 1991.

Ob tej okrogli obletnici bo Slovenija v drugi polovici leta 2021 drugič predsedovala Svetu EU, tekom katere bo ena izmed glavnih tematik tudi krožno gospodarstvo. Vabimo vas, da si tudi preberete publikacijo Circular Insider, ki je vodilo skozi krožno gospodarstvo v Sloveniji in širše.

SRIP ToP ob tej priložnosti vsem slovenskim podjetjem želi čim več uspešnih projektov v okviru novih evropskih direktiv.