SRIP Tovarne Prihodnosti

I4MS – Kako transformirati rezultate raziskav v tržne izdelke

Različne proizvodne organizacije imajo lahko različne strategije za pretvorbo rezultatov raziskav v tržne izdelke, storitve ali druga sredstva. Vendar so ti vedno povezani s posebnimi taktičnimi odločitvami ali pristopi, kot je raziskovanje ali izkoriščanje rezultatov projekta, pri čemer je treba upoštevati številne alternativne poti.

Tveganje ali eksperimentiranje z novimi tehnologijami običajno sledi drugačni poti od izpopolnjevanja ali izboljšanja obstoječega portfelja sredstev. V kompleksnem projektu z mnogimi stranskimi rezultati, ki bi lahko imeli različno stopnjo tehnološke zrelosti, bi lahko hkrati obstajali pristopi raziskovanja in izkoriščanja.

O predavatelju: Aljoša Pašić je direktor za prenos tehnologij v podjetju Atos Research & Innovation (ARI) s sedežem v Madridu v Španiji. Diplomiral je iz informacijske tehnologije na elektrotehniški fakulteti Tehnične univerze v Eindhovenu na Nizozemskem in je delal za Cap Gemini (Utrecht, Nizozemska) do konca leta 1998. Leta 1999 se je preselil v skupino Sema (zdaj del Atosa), kjer je zasedel različne položaje.

V tem obdobju je sodeloval pri več kot 70 mednarodnih raziskovalnih, inovacijskih ali svetovalnih projektih na področju informacijske varnosti. Redno sodeluje z različnimi mednarodnimi organizacijami in je bil pogosto govorec na večjih mednarodnih konferencah.

Vljudno vabljeni k ogledu spletnega seminarja spodaj.