SRIP Tovarne Prihodnosti

SIQ – Šola Industrija 4.0

Soorganizator intenzivnega usposabljanja Šole 4.0. 

Organizacije se vse bolj zavedajo, da bodo le s trajnim razvojem in izboljševanjem procesov sposobne konkurirati v spremenjenih tržnih pogojih (spremenjene globalne okoliščine, pojav novih tehnologij in materialov, spremenjene navade potrošnikov in uporabnikov, pomanjkanje delovne sile …) in se uspešno vključevati v globalne verige vrednosti. Ključni izziv, s katerimi se v aktualnem času srečujejo zlasti proizvodna podjetja, je pravzaprav agilno obvladovanje omenjenih spremenjenih okoliščin v poslovnem okolju. 

Le organizacije, ki bodo ob odzivu na zunanje okoliščine v obsegu razpoložljivih virov sposobne ustrezno optimizirati notranje procese in nuditi še bolj kakovostne proizvode in storitve, bodo nagrajene z višjo dodano vrednostjo in lojalnostjo svojih sodelavcev in odjemalcev. Takšna prilagodljivost organizacije, ki na nek način spominja na avtopoietičen (samokrmiljen) organizem, pa ni mogoča brez medsebojno povezanih in informacijsko podprtih procesov ter njihovega krmiljenja na osnovi objektivnih dejstev. Na tem mestu se izkažeta digitalizacija in avtomatizacija procesov kot ključni dopolnili odločanju vodstva v realnem času, kot nenadomestljiva podpora zaposlenim pri učinkoviti realizaciji procesov in poslovnih idej ter čedalje bolj celo kot uresničljiv odgovor na pomanjkanje človeških virov.

Šola bo potekala v hibridni izvedbi, kar pomeni v kombinaciji spletnega in učilniškega usposabljanja ter individualnega in interaktivnega dela. Delavnice z usposabljanji v živo bodo potekale od 9.00 do 13.00 ure.

1. dan: E-delavnica: Temelji Industrija 4.0, (Janez Furlan); 4. november

2. dan: Faze preobrazbe Industrija 4.0 (Marko Mandelj, Matevž Mesojednik); 11. november

3. dan: Metode in orodja Industrija 4.0 (Marko Mandelj); 18. november

4. dan: E-delavnica: Izdelava in predstavitev projektne naloge; 25. november 

Za dodatne informacije obiščite https://www.siq.si/