SRIP Tovarne Prihodnosti

Kako avtomatizacija koristi proizvajalcem?

Obstajajo prednosti, ki so običajno povezane z robotiko, med drugim; višje stopnje proizvodnje, večja produktivnost, učinkovitejša uporaba materialov, izboljšana varnost, krajši delovni tedni itd. Vendar smo želeli razpravljati o področjih, za katera vidimo, da nudijo eksponentne koristi tistim, ki se zanimajo za avtomatizacijo.

Višja kvaliteta izdelkov

Roboti so neverjetno ponovljivi stroji. Ko je ustrezna pot programirana in naložena v robota, bo kakovost izpisanih delov čim bolj dosledna. To velja ne glede na to, za katero aplikacijo uporabljate svojega robota. Pomagal bo zmanjšati ali v nekaterih primerih popolnoma odpraviti element človeške napake, ki je viden v procesih nadzora kakovosti v tovarnah.

Prestiž v industriji

Prednost, o kateri se pogosto ne govori, je tisto, čemur bi rekli prestiž v industriji. To je praksa uporabe robotov v svojih proizvodnih procesih v namen pridobitve konkurenčne prednosti. Na primer, eno področje industrije, ki uporablja robotsko avtomatizacijo za to korist, so sestavljalnice. Pogosto tekmujejo z drugimi za projekte, ki bi jih pripeljali v proizvodnjo. Ponudba mora upoštevati stvari, kot so stroški, proizvodnja, iznos, kakovost in številne druge postavke. Sestavljalnice, ki bodo uspešno uporabljale robotsko avtomatizacijo, bodo lahko svojim strankam dosledno prikazovale želeno kakovost in proizvodne rezultate, kar bo na koncu pripeljalo do boljšega ugleda in posla tega podjetja v prihodnosti.

Učinkovitost proizvodnje

Proizvodna ozka grla predstavljajo težavo za mnoge v industriji. Pandemija je pokazala veliko razpok v temeljih industrije. Ker so proizvodne linije v zadnjih dveh letih strmo narasle, imajo proizvajalci ozka grla v svojih proizvodnih linijah zaradi pomanjkanja delovne sile na vseh področjih. Za odpravo zaostanka je ena od rešitev uvedba robotske avtomatizacije. Z nameščenim robotom lahko odpravite zaostanek in zagotovite nemoteno delovanje proizvodnje v nekaj dneh (odvisno od nastavitve vašega objekta). Ena od resničnih prednosti avtomatizacije je ustvarjanje delovnih mest. Avtomatizacija podjetju omogoča rast, zmanjšanje proizvodnih ozkih grl, širitev in zaposlovanje ljudi.