SRIP Tovarne Prihodnosti

Industrija 4.0 in Robotika

V okviru predsedovanja Slovenije Evropskemu Svetu so se v BTC Ljubljana v preteklih mesecih vrstili različni dogodki pod skupnim imenom “Digitalno središče Slovenije – Tehnologija za ljudi”. Od 27. novembra do 22. decembra 2021 je tematika meseca nosila ime “Industrija 4.0 in Robotika”.

Organizacija je potekala pod okriljem SRIP ToP, programski vodji sta bila doc. dr. Igor Kovač – Institut “Jožef Stefan” in Simona Knežević Vernon – TECOS. Vsi dogodki so potekali v sodelovanju z MGRT, SPIRIT, DIH Slovenija ter BTC. Glavni sponzor je bilo podjetje Yaskawa. Dvostranske sestanke v obdobju od 29. novembra do 20. decembra je organiziral Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu “Jožef Stefan”.

Dogodki, ki so se odvijali skozi celoten mesec, so bili namenjeni srednješolcem, študentom, mladim raziskovalcem na eni ter raziskovalnim organizacijam, mladim podjetnikom, podjetjem in ostali industriji tako iz Slovenije kot Evrope na drugi strani. Dogodki so potekali hibridno, fizično v dvorani v BTC Ljubljana in sočasno preko spleta.

Vsi dogodki so bili v angleškem jeziku, za povzetek celotnega dogajanja pa je bila ob koncu izdana tudi brošura, ki si jo lahko ogledate tu:

BROŠURA Industry 4.0 and Robotics

Posnetke vseh dogodkov si lahko ogledat na spletni strani TUKAJ.