SRIP Tovarne Prihodnosti

Pripravljeni na uporabo umetne inteligence?

Umetna inteligenca (AI) lahko proizvodnim organizacijam veliko ponudi. Vendar pa je pogosto malo znanega o stopnji pripravljenosti organizacije, da jo sprejme.

Z AI Maturity Tool lahko sami ocenite, kako pripravljena je vaša organizacija na uporabo umetne inteligence. Spletno orodje Finskega instituta VTT ustvari graf rezultatov na podlagi informacij, ki jih vnesete v vprašalnik, in vam ponudi vizualizacijo AI zrelosti vaše organizacije.

Graf prikazuje zrelost v šestih dimenzijah, ki jih lahko uporabite za prepoznavanje najpomembnejših, potrebnih ali nujnih razvojnih ciljev. Ti cilji se razlikujejo glede na naravo vašega podjetja in velikost vaše organizacije.

Orodje vam bo omogočilo primerjavo stopnje AI zrelosti vaše organizacije s stopnjo zrelosti drugih organizacij, ko se število udeležencev poveča. Orodje zagotavlja anonimnost vnesenih podatkov.

Orodje za ugotavljanje AI zrelosti je del pobude na temo umetne inteligence, v kateri sodeluje več skupnosti znanja in inovacij Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT). EIT Digital, EIT Health, EIT Manufacturing, EIT ClimateKIC in EIT InnoEnergy so združili moči, da bi spodbujali sodelovanje, izobraževanje in uporabo umetne inteligence v evropskih podjetjih in družbi.