SRIP Tovarne Prihodnosti

Javni razpis – Spodbude za raziskovalno razvojne projekte NOO

V petek, 18. februarja 2022 sta MGRT in SPIRIT Slovenija objavila Javni razpis Spodbude za raziskovalno razvojne projekte NOO (JR RRI NOO) kot prvi razpis razvojnih spodbud iz Načrta za okrevanje in odpornost (NOO).

Približno 45 milijonov evrov sredstev bo namenjenih sofinanciranju vsaj 95 raziskovalno razvojnih projektov najmanj dveh in največ treh konzorcijskih partnerjev (podjetja) s področja zelenega prehoda in krožnega gospodarstva (predvidoma od 50.000 do 300.000 evrov na projekt). Cilj posamičnega projekta je razvoj novega ali izboljšanega izdelka z visoko dodano vrednostjo, procesa ali storitve (potrjenega v končni obliki in razvitega za uporabo v realnem okolju). Trajanje projekta je do 24 mesecev.

Čeprav je razpis namenjen podjetjem, so med upravičenimi stroški tudi stroški storitev zunanjih izvajalcev (stroški pogodbenih raziskav, stran 13 v razpisu), ki skupaj z investicijami v neopredmetena sredstva ne smejo presegati 30 % vrednosti celotnih upravičenih stroškov raziskovalno razvojnega projekta.

Roka za prijavo sta 17. 5. 2022 (1. odpiranje) in 3. 4. 2023 (2. odpiranje).

 Besedilo razpisa in dokumentacija sta na voljo na spletni strani: https://www.spiritslovenia.si/