SRIP Tovarne Prihodnosti

5 prihajajočih razpisov v okviru I4MS za proizvodna SME podjetja

Ali ste proizvodni SME ali Mid-Cap, ki išče tehnološko in finančno podporo za izvajanje eksperimentov za testiranje digitalnih inovacij v vašem podjetju? I4MS platforma bo odprla 5 različnih javnih razpisov za projekte.

Ali ste vedeli, da je 59 % vseh podjetij v evropskem proizvodnem sektorju MSP in da ta podjetja ustvarijo približno 45 % celotne dodane proizvodne vrednosti? Da bi Evropa ostala mednarodno konkurenčna, morajo ta podjetja imeti možnost izkoristiti digitalne priložnosti. Iz tega razloga I4MS pospešuje prevzem digitalnih tehnologij za proizvodna SME in Mid-Cap podjetja ter bo v kratkem objavila 5 različnih razpisov z ustreznimi možnostmi digitalizacije za evropska proizvodna podjetja.

  • Change2TwinChange2Twin ponuja evropskim proizvodnim MSP in srednjim podjetjem (tj. podjetjem z do 3000 zaposlenimi) financiranje za pridobitev digitalnega dvojčka. V ta namen bo Change2Twin organiziral kroge odprtih razpisov, kjer se lahko podjetja prijavijo za financiranje: a) Assessment voucher – do 10.000 €; b) Deployment voucher – do 90.000 €.

Predvidena objava: Julij 2022

  • KITT4SME razpis, ki se osredotoča na umetno inteligenco, zagotavlja do 100.000 evrov financiranja in tehnično podporo ponudnikom rešitev umetne inteligence za integracijo njihovih rešitev za SME v proizvodnem sektorju. Naslednji razpis bo povabil majhne konzorcije (ekipe pribl. 2-3 partnerjev), ki vključujejo vsaj enega ponudnika rešitev in vsaj enega proizvodnega končnega uporabnika.

Predvidena objava: Marec 2022

  • VOJEXTProjekt VOJEXT bo načrtoval, razvijal in demonstriral cenovno ugodne, tržno usmerjene, večnamenske in enostavne za ponovno uporabo robotske sisteme. V ta namen bo VOJECT kmalu iskal inovatorje (MSP in srednje velika podjetja) v kognitivnih avtonomnih sistemih za interakcijo med človekom in robotom ter umetnike, ki bodo spodbujali ustvarjanje novih izdelkov v različnih kontekstih.

Predvidena objava: Q2 2022

  • DIH-WorldDIH-World bo podprl 45 eksperimentov iz industrij, ki tradicionalno zaostajajo pri različnih vidikih digitalizacije, in bo usmerjen na SME podjetja in DIH-e iz regij, ki so v preteklosti imele nizko stopnjo prisotnosti in digitalizacije DIH.

Predvidena objava: April 2022

  • Better FactoryBetter Factory za proizvodna SME podjetja zagotavlja metodologijo za sodelovanje z umetniki in ponudniki tehnologije pri razvoju novih in prilagojenih izdelkov. Če želite sodelovati, najprej oddate Expression of Interest, nato pa ste dodeljeni v ekipo enega umetnika, enega ponudnika tehnologije in enega SME podjetja, preden skupaj oddate predlog za svoj eksperiment.

Predvidena objava: Maj 2022