SRIP Tovarne Prihodnosti

Priložnost za financiranje inovacij evropskih malih in srednje velikih podjetij (MSP) na področju “LightWeighting”

Proizvodnja danes stremi k modrejši spremembi v bolj trajnostno prihodnost za svet po pandemiji. Ker skrb za okolje postaja vse pomembnejša tudi za potrošnike, si številni tržni sektorji prizadevajo izboljšati energetsko ozaveščenost in trajnost.

Projekt AMULET – The Advanced Materials & Manufacturing United for LightwEighT se opira na inovacijski potencial MSP, ki želijo ustvariti nove verige vrednosti s spodbujanjem prodora sodobnih lahkih materialov v industrijo.

AMULET je osredotočen na naslednje tri tipe materialov: zlitine lahkih kovin, keramične kompozite in kompozite na osnovi polimerov, ter njihovo implementacijo v štirih sektorjih:

  • Building
  • Aerospace & Aeronautics
  • Energy
  • Automotive

Odprti razpisi

AMULET bo organiziral 2 odprta razpisa za pridobitev sredstev za odkrivanje inovacijskega potenciala MSP preko medsektorskega sodelovanja in izmenjave znanja.

Na prvem razpisu bodo izbrani konzorciji MSP (2 ali 3 pravne osebe), ki bodo vodili razvojno naravnane projekte in demonstracijske aktivnosti v povezavi s tehnologijo in sistemi z 12 ciljnih
področij. V okviru prvega razpisa je odprtih 26 izzivov za katera lahko MSP predlagajo tehnološke rešitve. Izbrani konzorciji bodo prejeli do 120k€ (do 60k€ za vsak MSP) ter podporo pri tehničnem razvoju projekta, kot tudi pri usposabljanju na področju poslovnih vsebin.

Kdo se lahko prijavi?

Iščemo manjše konzorcije z max 3 MSP, ki stremijo k znižanju emisij CO2 in so pripravljena prispevati tehnološke rešitve na področju Lightweight za avtomobilski, vesoljski & aeronavtični, energetski ali gradbeni sektor.

Prednosti:

Izbrani konzorciji bodo prejeli do 120k€ (do 60k€ za vsak MSP) ter podporo pri tehničnem razvoju projekta, kot tudi pri usposabljanju na področju poslovnih vsebin.

Kako sodelujem?

AMULET organizira 3 spletne dogodke za mreženje MSP, ki so zainteresirana za sodelovanje na prvem odprtem razpisu. MSP bodo preko platforme imela priložnost povezovanja z drugimi podjetji za skupno delo pri pripravi projektnega predloga.

 

Projektne predloge se do 30. junija 2022 do 17:00 (CET) odda na spletni strani za prijavo: https://amulet-h2020.fundingbox.com/

Več informacij o priložnosti za financiranje dobite na uradni spletni strani https://amulet-h2020.eu/ ali preko spodnjih kontaktov:

Vesna Butinar (IJS, Odsek za raziskave sodobnih materialov)

Email: vesna.butinar@ijs.si

Tel.: 01 477 3481

Koordinatorica projekta: Annabelle Sion (POLYMERIS)

Email: annabelle.sion@polymeris.fr

Phone:  +33 (0)6 33 70 06 74