SRIP Tovarne Prihodnosti

Ujemite zadnji rok za prijavo na razpis EIT RawMaterials Booster Call 2022

Ali vaš start-up oz. MSP ponuja trajnostne rešitve za sektor surovin? Prijavite se na razpis Booster call in pridobite finančno podporo v višini do 200 000 EUR in dostop do partnerske mreže EIT RawMaterials za razširitev.

EIT RawMaterials Booster podpira novoustanovljena podjetja in MSP, ki razvijajo inovativne izdelke in storitve, ki lahko vplivajo na sektor surovin ali koristijo njihovim partnerjem.

Poleg financiranja in prilagojenih storitev se bodo izbrana novoustanovljena podjetja in mala in srednja podjetja pridružila tudi partnerski mreži EIT RawMaterials, da bodo sodelovala na mrežnih dogodkih in pridobila prepoznavnost prek omrežnih kanalov EIT RawMaterials. Podprta novoustanovljena podjetja in MSP se lahko pridružijo mreži kot pridruženi ali polnopravni člani ter s tem v celoti izkoristijo ekosistem.

Booster Call zagotavlja uveljavljenim podjetjem podporo za:

  • pospešitev tehnoloških izzivov, da svojo rešitev približate trgu
  • pospešitev vstopa na trg z vlaganjem finančnih sredstev za določen segment ali ciljni trg
  • olajšanje diverzifikacije portfelja izdelkov, kar omogoča prilagajanje izdelkov ali nove lastnosti izdelkov za obravnavo konkretnih tržnih potreb

Booster Call 2022 je odprt skozi vse leto. Zaradi jasnosti in zagotavljanja nemotenega izbora in operativnega napredka izbranih zagonskih podjetij in MSP so na voljo tri mejni datume za oddajo predlogov. Na voljo vam je le še zadnji rok 5. september 2022.

Tematika razpisa

Minerali, kovine in napredni materiali so ključni dejavniki za doseganje ciljev evropskega zelenega dogovora.

Danes se v Evropi proizvaja le delček najpomembnejših surovin. To je mogoče spremeniti s pravim pristopom krožnega gospodarstva, z inovacijami pri recikliranju, zamenjavi, predelavi, rudarjenju in raziskovanju. Cilj EIT RawMaterials je zagotoviti trajnostno oskrbo s surovinami s spodbujanjem inovacij, izobraževanja in podjetništva v evropskih industrijskih ekosistemih.

Dodatne informacije in prijava