SRIP Tovarne Prihodnosti

Better Factory – Na voljo 200 tisočakov za projektno partnerstvo multidisciplinarnega sodelovanja pri razvoju produktov

Kaj se zgodi, ko moči združijo proizvodna podjetja z željo po izboljšanju produktov in poslovnih procesov, kreativci, dobavitelji tehnologij in projekt Better Factory? Nastajejo interdisciplinarne povezave, ki vodijo k izboljšanju produktov in za to prejmejo tudi projektno sofinanciranje!

Najenostavnejša je ponazoritev na primeru. Eksperiment MiniRoboFab je povezal britansko podjetje, specializirano za izdelavo izdelkov iz pločevine, vizualno umetnico Nicolo Ellis in estonsko podjetje Digiotouch OU, ki zagotavlja trajnostno in varno digitalno preobrazbo na področjih pametnega mesta, mobilnosti, zdravstva ter proizvodnje in logistike. V okviru projekta Better Factory želi MiniRoboFab narediti preboj z uvedbo in testiranjem meja sodelovanja med človekom in robotom v majhni pametni tovarni za obdelavo pločevine z uvedbo tehnologije interneta stvari. Kako želijo to doseči, si lahko ogledate v spodnjem videu.

 

Ob tem projekt Better Factory, katerega partner je tudi TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije, ponuja tudi možnost financiranja do 200.000 EUR za izboljšanje produktov in storitev proizvodnih podjetij. Spodbuja sodelovanje med proizvodnimi podjetji (financiranje do 50.000 EUR), kreativci in ustvarjalci (financiranje do 50.000 EUR) in dobavitelji informacijskih tehnologij (do 100.000 EUR) z namenom razvoja ali izboljšanja produkta ali storitve na področju: plastičarstva in gumarstva, pohištva in lesno obdelovalnih panog, gradbeništva, metala in orodjarstva, tekstila in usnjarstva.

Prijavni postopek poteka v dveh fazah (predselekcijski postopek in prijava na razpis), zato vas v TECOS-u vabimo, da skupaj raziščemo priložnosti za sodelovanje. V kolikor ste že prestali predselekcijski postopek vas vabimo, da se skupaj s partnerji javite na odprti razpis, ki bo odprt do 15. novembra 2022 in nas kontaktirate v kolikor potrebujete podporo pri pripravi prijave.

Za več informacij in izkušenj iz preteklega razpisa vam je na voljo TECOS-ova strokovna sodelavka Simona Knežević Vernon na e-naslovu  simona.vernon@tecos.si, še več primerov uspešnih sodelovalnih zgodb pa najdete TUKAJ.