SRIP Tovarne Prihodnosti

Preberite si še zadnji BLUE BIO MED novičnik

BLUE BIO MED projekt prispeva k specifičnemu cilju 4.1, katerega namen je podpirati proces krepitve in razvoja večstranskih usklajevalnih okvirov v Sredozemlju za skupne odgovore na skupne izzive, s posebnim sklicevanjem na politike inovacij za sredozemsko modro biogospodarstvo. To dosežemo s premostitvijo realnosti mednarodnega upravljanja z regionalno in teritorialno razsežnostjo z uporabo ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030 (SDG) kot skupne referenčne mreže.

Po dveh letih intenzivnega in plodnega sodelovanja za podporo boljšemu upravljanju inovacijskih politik s povezovanjem mednarodnih okvirov upravljanja, ki so dejavni v Sredozemlju, z regionalnim in nacionalnim oblikovanjem politik, je zdaj čas, da potegnemo nekaj zaključkov in se pripravimo na prihodnost.

BLUE BIO MED je bilo izjemno bogato in navdihujoče potovanje, ki je vključevalo širok spekter deležnikov sredozemskega modrega biogospodarstva, poleg osrednjega partnerstva projekta. Vrhunec je dosegel z ustanovitvijo Sredozemske inovacijske zveze za trajnostno modro bioekonomijo (MedIA-SBB). Dejansko se pustolovščina tu ne konča. Duh BLUE BIO MED-a bo še naprej navdihoval akcije in pobude prek omenjene zveze.

Novičnik si lahko preberete TUKAJ>>