SRIP Tovarne Prihodnosti

SPIRIT Slovenija skupaj s 15 podjetji na sejmu Electronica v Münchnu

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnem sejmu Electronica, ki bo med 15. in 18. novembrom potekal 2022 v Münchnu. Vodilna tema letošnjega sejma, ki ga že nekaj let ni bilo, je “Spodbujanje trajnostnega napredka,” s katero bodo elektronsko industrijo predstavljali kot pionirja pri temah družbene prihodnosti. Na sejmu, ki velja za največji sejem s področja elektronike in elektrotehnike v Evropi, se bo na skupnem razstavnem prostoru s svojimi izdelki, storitvami in rešitvami predstavljalo tudi 15 slovenskih podjetij.

Sejem ELECTRONICA je namenjen predstavitvi izdelkov in komponent ter najnovejših dosežkov  s področja elektronike in elektrotehnike. Odvija se vsaki dve leti, v letu 2020 ga zaradi izbruha pandemije covid-19 ni bilo, v letu 2018 se je na njem predstavilo več kot 2.700 razstavljavcev iz 52 držav, obiskalo pa ga je več kot 73.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.electronica.de.

SPIRIT Slovenija je februarja letos objavil javno povabilo podjetjem za nastop na omenjenem sejmu. Tako bo na skupnem razstavnem prostoru velikosti 228 m2 v hali št. A4 pod okriljem agencije svoje izdelke in storitve predstavljalo 15 razstavljavcev, in sicer Elaphe d. o. o., Elgoline d. o. o., Elma TT d. d., Eltas d. o. o., HYB, d. o. o., IET Sonja Tovornik Jurhar s. p., Instrumentation Technologies d. o. o.,  INTECTIV d. o. o. , ISKRA d. o. o.,  L-TEK d. o. o., Pladent d. o. o., Proplace d. o. o., Red Pitaya d. o. o., STRIP’S d. o. o. in Tesnila GK d. o. o.

Celotna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu bo potekala pod sloganom I feel Slovenia. Green. Creative. Smart. S tem so izpostavljene ključne konkurenčne prednosti zelene, ustvarjalne in pametne Slovenije na nišnih področjih zelenega in krožnega gospodarstva, sodobnih okoljskih tehnologij, mobilnosti, digitalizacije in drugih visokih tehnologij, razvoja in raziskav, znanosti ter kreativne industrije.

Slovenski razstavljavci udeležbo na sejmu vidijo kot dobro priložnost za predstavitev svojih izdelkov in storitev, za navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji, obenem pa kot možnost pregleda najnovejših izdelkov in inovativnih tehnologij na področju elektronike in elektrotehnike ter trendov na tem področju.