SRIP Tovarne Prihodnosti

Pridružite se programu SpaceMed

Obveščamo vas o pobudi, ki jo vodi prof. Pierre Denise iz Univerze v Caenu. Prizadeva si za ustanovitev Erasmus Mundus Joint M.Sc. programa za medicino in fiziologijo vesolja in ekstremnih okolij oz. »SpaceMed«. Pri oblikovanju predloga so sodelovali trije glavni partnerji: Univerza Caen (Caen, Francija), Charite (Berlin, Nemčija) ter Mednarodna podiplomska šola Jožef Stefan (Slovenija). V zadnjem letu so ustvarili kurikulum, ki bi ga ponudili v omenjenih izobraževalnih institucijah. Želijo vključiti tudi pridružene partnerje (posameznike in institucije, industrijo itd.), ki bi bili povabljeni k predavanju in sodelovanju pri izvedbi tečaja. Lahko tudi gostijo in nadzorujejo nekatere od študentov. Podrobnejši opis programa najdete tukaj>>

Začeli so z zbiranjem pisem podpore s strani pridruženih partnerjev, ki jih bodo vključili v prijavi (rok 16. februar 2023).

Zaineresirani deležniki lahko izpolnete priloženo predlogo (z logotipom vaše ustanove) in jo pošljete na pierre.denise@unicaen.fr.

S tem programom bo predvidoma v 6 letih ustvarjenih 100 štipendij. To pomeni 100 mag. študentov, ki bodo lahko opravljali mag. raziskave pod nadzorom pridruženih članov.